На Рівненщині напали на журналістів, які готували сюжет про нелегальний бурштиновидобуток

На Рівненщині напали на журналістів, які готували сюжет про нелегальний бурштиновидобуток
2
На Рівненщині напали на журналістів, які готували сюжет про нелегальний бурштиновидобуток

На знімальну групу телеканалу «1+1» у суботу, 9 вересня, поблизу села Грицьки Дубровицького району, напали невідомі особи і змусили видалити весь відзнятий матеріал. Журналісти готували сюжет про нелегальний видобуток бурштину у Рівненській області.

Про це журналіст проекту «Українські сенсації» Тарас Середич пише у своєму Фейсбуці.

За словами журналіста, нападники є нелегальними копачами. Вони помітили автомобіль знімальної групи і оточили його автівками. Згодом силою вивели журналістів на розмову і змусили видалити все відзняте відео, в тому числі з телефонів.

«Ситуація така: білий день , дорога біля села Грицьки (Рівненська обл). Слідкуємо за «фішками» – людьми , які стоять «на шухері» біля місць, де миють бурштин. За півгодини спостережень наш автомобіль оточують 8 машин (потім під`їжджали нові) і блокують проїзд. Агресивні чоловіки (людей зо 20) у камуфляжах силою «дістають» нас із машини. Те, що ми журналісти – їм «по…, бо всі ми продажні і знімаємо не те, що треба.

"У водія забрали ключі. Запевнили, що ми звідси не виїдемо, якщо не видалимо усе відео. Видалили. Про папку в айфоні «нещодавно видалені» також не забули. Грамотні. Півгодини розмови про «понятія» і ми вільні, але нас люб`язно супроводжували до безпечної відстані. На жаль, лише це відео з події і залишилось. Я думаю – пощастило, що не побили. Місцеві кажуть – пощастило, що живий», – пише Тарас Седич у своєму Фейсбуці. 

Журналіст написав заяву в поліцію. В Головному управлінні Національної поліції у Рівненській області «Четвертій владі» повідомили, що правоохоронці відкрили кримінальне провадження за ч.1 ст. 171 Кримінального кодексу України (Перешкоджання законній професійній діяльності журналістів).

Нападникам загрожує покарання у вигляді штрафу або арешту на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

4ВЛАДA

2
# Рівненщина # бурштин
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі