На Рівненщині оголосили 13 аукціонів малої приватизації

На Рівненщині оголосили 13 аукціонів малої приватизації
0
На Рівненщині оголосили 13 аукціонів малої приватизації

Відчуження майна, що перебуває у державній власності, це нагода для розвитку бізнесу або громади. А для скарбниці області – додаткові надходження. 

Так, з початку року через аукціони, які проводить регіональне відділення Фонду державного майна України по Рівненській та Житомирській областях, до бюджету області надійде понад 15 млн гривень. Зокрема, приватизували більше 30 об’єктів.

Наразі, за інформацією регіонального відділення, на Рівненщині на аукціон виставлено 13 об’єктів для приватизації. Стартова ціна яких від майже 500  грн до 15 млн гривень.

Зокрема, найпривабливішою є пропозиція придбати 500 квадратів нежитлового приміщення у Здолбунові, починаючи торги із 494 гривень.

Нині найдорожчим актуальним об’єктом є частковий пакет акцій підприємства у Мирогощі із вирощування сільськогосподарських культур і розведення великої рогатої худоби.

Перелік актуальних аукціонів у Рівненській області. ( .docx , 21.24 Кб )

Нагадаємо, До об’єктів малої приватизації відносяться державні підприємства та пакети акцій, об’єкти незавершеного будівництва та соціально-культурного призначення, окреме рухоме та нерухоме майно, вартість яких становить не вище 250 млн гривень. Вони продаються виключно через аукціони ProZorro. 

Щоб стати їх власником, потрібно ознайомитись зі списком об’єктів на сторінці «Мала приватизація» сайту privatization.gov.ua, на сайті «ProZorro.Продажі» або на сайті будь-якого з майданчиків, авторизованих для продажу об’єктів малої приватизації.

Далі необхідно обрати об’єкт, вивчити інформацію про нього та про умови продажу. Зареєструватись на будь-якому з десятків підключених до системи майданчиків, у всіх інформація про торги ідентична.

Потому потрібно подати заяву на участь в аукціоні через особистий кабінет на майданчику: завантажити необхідні документи, зазначені в вимогах до учасників, сплатити гарантійний та реєстраційні внески та подати цінову пропозицію на торги.

Після перемоги потрібно пройти кваліфікацію. До завершення торгів організатор не взаємодіє з покупцем і не знає, хто бере участь в аукціоні. Перевірка документів учасника відбувається після проведення аукціону, а за потреби потрібно надати додаткові документи для підтвердження статусу переможця. На завершення, щоб стати новим власником об’єкту, потрібно підписати протокол аукціону та укласти договір купівлі-продажу з оплатою.

 

Читайте також: Анджей Дуда виграв президентські вибори в Польщі

Читайте також: Власники кафе і ресторанів пікетують рівненську міську раду та обладміністрацію

Читайте також: На Рівненщині +13 випадків захворювання на COVID-19

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі