На Рівненщині п'яна мати морила голодом півторарічного сина: подробиці трагедії

На Рівненщині п'яна мати морила голодом півторарічного сина: подробиці трагедії
1
На Рівненщині п'яна мати морила голодом півторарічного сина: подробиці трагедії

Жахливий випадок стався днями в Сарнах Рівненської області. ВСЕ писало, що п'яна жінка "відпочивала" з грудним немовлям. Поліція, яка прибула на виклик, спочатку подумала, що дитина - це немовля, насправді, хлопчику півтора року і страждає він на ДЦП.

Молода мати пішла в запій і ледь не заморила голодом свого сина. Врятувати дитину вдалося завдяки бабусі. Літня жінка, яка знає спосіб життя розгульне невістки, давно не приходила до неї в гості, але в той день серце підказало їй зайти провідати внука. Від побаченого у неї волосся стало дибки: п'яна невістка намагалася нагодувати грудьми ледь живого від виснаження малюка. Навколо панував страшний безлад і валялися десятки порожніх пляшок з-під спиртного. Не зумівши впоратися з невісткою, жінка викликала поліцію, пишуть "Факти"

- У будинку дійсно все було перевернуто догори дном, - розповідає інспектор Рівненської патрульної поліції Віктор Зозуля. - Молода жінка була дуже п'яна, причому очевидно, що пила вона вже не перший день. Її маленький син був настільки слабким, що навіть не плакав. Бабуся спробувала нагодувати дитину нормальною їжею. Ми звернулися в ювенальну поліцію і спільно з ними вирішили відвезти дитину і її матір в райвідділ. Там молода жінка пройшла тест на алкоголь. Результати нас вразили - більше чотирьох проміле! Це рекорд для Сарн. Для того, щоб добитися такого, потрібно пити кілька днів поспіль. Виявилося, до речі, що так і було. Жінка розповіла, що її чоловік поїхав на заробітки, сама вона п'ять днів тому відзначала свій день народження і з того дня продовжувала пити. Про те, що у неї є дитина, яку потрібно годувати і за якою потрібно доглядати, вона, мабуть, просто забула. Співробітники ювенальної поліції, оглянувши малюка, сказали, що йому потрібна невідкладна медична допомога. Викликали «швидку», і бригада лікарів відвезла його в лікарню.

- Дитина поступила до нас в стані сильного виснаження та зневоднення, - повідомила виконуюча обов'язки завідуючої дитячого відділення Сарненської лікарні Зоряна Корнійчук. - Для свого віку він неймовірно маленький і худенький. Важив всього вісім кілограмів, при нормі одинадцять-дванадцять. А останні кілька днів його явно не годували і не поїли. На це вказувала і знижена еластичність шкіри, і сонливість малюка, його млява реакція на те, що відбувається. Та й взагалі Ваня був недоглянутий, в брудному одязі, від нього дуже погано пахло. Ми привели хлопчика в порядок, провели йому інфузійну терапію, прокапали глюкозу і фізрозчин. Дитинка пожвавився, став з апетитом їсти, посміхатися, коли до нього звертаються. Але стан його здоров'я все одно викликає у нас сильні побоювання. Перш за все, тому що у дитини ДЦП, але їм ніхто не займається, не розвиває. Дітки з його діагнозом в цьому віці сидять, деякі навіть стоять на ніжках і пробують ходити, а Іванко навіть не може сам перевернутися на бік.

Зараз малюка віддали на тимчасове піклування бабусі, але він все одно повинен знаходитися під контролем лікарів. Йому необхідно здати аналізи, зробити МРТ, провести реабілітацію.

- Я зроблю все, щоб онук уже до весни почав вставати на ніжки, - витираючи сльози, говорила журналістам СТБ бабуся Вані Галина Кодінцева. - Досі не можу прийти до тями від того, що сталося. Як рідна мати могла кілька днів не годувати і не поїти дитину, а потім ще й покусати його? Сліди від її зубів і синці досі видно на щічки Ванічки. Страшно подумати, що було б, якби сп'яну вона взагалі відкусила йому щоку ...

Зараз бабуся хлопчика готує документи, щоб оформити на онука опікунство і вже почала відкладати гроші на його лікування. Тим часом органи опіки спільно з поліцією подали позов до суду на позбавлення горе-матері батьківських прав. Де вона сама, на сьогоднішній день невідомо - з того моменту, як у неї забрали дитину, жінка вдома не з'являлася і здоров'ям свого сина не цікавилася.

Як повідомила інспектор відділу комунікації Національної поліції в Рівненській області Ольга Ангелова, на матір Вані складено адміністративний протокол за невиконання батьківських обов'язків. Їй загрожує штраф від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян.

1
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі