На Рівненщині партії готові об'єднуватися "проти Порошенка"

На Рівненщині партії готові об'єднуватися
0
На Рівненщині партії готові об'єднуватися "проти Порошенка"

Політичні партії Рух нових сил, Громадянська позиція, Демальянс, Самопоміч та та інші готові створити Коаліцію ліберальних сил. Про це повідомляє газета Експрес.

Зокрема видання пише, що чутки про переговори лідерів названих політсил щодо координації зусиль ширилися давно. А після того як в інтернет-мережі з'явилося фото зустрічі Міхеїла Саакашвілі, Андрія Садового, Анатолія Гриценка та Василя Гацька, стало зрозумілим, що це не просто чутки.

Остаточно сумніви розвіялись після того, як учасники зустрічі підтвердили: "так, перемовини щодо об'єднання тривають", "так, треба об'єднати зусилля для розв'язання нагальних проблем у країні", "так, можливий спільний похід на вибори".

Перші особи політичних партій так прокоментували Експресу можливість об'єднання політсил.

- Ми проводимо переговори з тими політичними силами, які ближчі до нас за цінностями, базовими установками. Це - Самопоміч Садового, Рух нових сил Саакашвілі, Демальянс, Сила людей, деякі депутати з різних фракцій чи позафракційні, - зауважує лідер Громадянської позиції Гриценко.

- Ці політсили сьогодні не лише схоже оцінюють ситуацію в країні, а й пропонують схожі підходи до розв'язання найважливіших проблем у країні. Ми координуємо свої зусилля, щоб зміцнити державний суверенітет, відновити територіальну цілісність, дати можливість і серйозний поштовх для розвитку середнього класу, - зазначає співголова Демальянсу Василь Гацько.

- Насправді ми спілкуємося з усіма здоровими, чесними й передусім патріотичними силами, які готові працювати задля зміни старої клептократичної системи, яка роз'їдає нашу країну зсередини. І надалі готові вести перемовини з усіма демократичними силами й говорити про об'єднання, - каже Семен Кривонос із Руху нових сил.

Сайт ВСЕ звернувся до місцевих представників політичних партій, щоб почути їхню думку щодо можливого об'єднання.

- Україна сьогодні дійсно потребує об'єднання. І мова іде не стільки про "Об'єднання проти Порошенко", а проти усього того жахіття корупції, олігархізації та безпорадності, яке відбувається в нашій країні і яке на жаль уособлює саме Президент разом з Парламентом, Урядом та вертикаллю влади на місцях. Саме тому Рух Нових Сил закликає до об'єднання усіх здорових сил у суспільстві, які обов'язково зметуть усю ту непотріб, яка навіть після Революції Гідності продовжує свої гидкі справи в країні, в області та у Рівному. Вони усі мають піти геть і це відбудеться дуже скоро. Бо Україна заслуговує на краще! - зазначив Юрій Плоский, представник Руху Нових Сил Михайла Саакашвілі.

- Нещодавно прочитав у соцмережах фразу: Петро Олексійович все більше стає Віктором Федоровичем. На мою думку, Порошенко вже став Януковичем, а незабаром взагалі переступить межу, яка ще десь віддаляє його та Україну від прірви. Замість того, щоб об’єднати народ на боротьбу зі спільним ворогом, поліпшувати економіку, боротися з корупцією тощо, ми маємо надмірну концентрацію влади в руках однієї людини, збагачення олігархів за рахунок простих українців, запровадження темників, наступ на свободу слова, наступ на інші демократичні цінності. Сьогодні жодна опозиційна до теперішньої влади, і особисто до Порошенка, політична сила не може буде впевненою ані в чесних виборах, ані у взагалі чесних правилах гри. З іншого боку, Громадянській позиції не цікаво просто здолати 5-відсотковий бар’єр, мати фракцію із 15-20 людей і ні на що не впливати. Треба формувати команду перемоги, яка б дала шанс Україні і потім не спаплюжила цього шансу. Тому ми шукаємо однодумців, щоб однією силою, а не різними колонами йти на вибори, перемагати, отримувати владу, брати відповідальність та змінювати країну, - коментує Василь Туз, голова Рівненської обласної організації політичної партії Громадянська позиція.

Фотографія з сайту apostrophe.ua

0
Політика # Рух нових сил # Демальянс # Громадянська позиція # Василь Туз # Юрій Плоский
Читайте також
2570
Політик просить чиновників Рівненщини не мордувати дітей на 1 вересня
Каже треба відходити від показушних піар-чиновницьких лінійок.
1
Читати далі
4252
Рівняни пікетували Міністерство юстиції
Активісти Руху нових сил виступили проти політичного рейдерства чинної влади.
0
Читати далі
3252
"Порошенко готується до наступних виборів і "зачищає" опонентів методами Януковича" - рівненський політик
Міністерство юстиції зареєструвало фейкову партію "Блок Михайла Саакашвілі".
0
Читати далі
3665
"Бурштинова влада" може створити республіку на півночі Рівненщини? [+ВІДЕО]
Державі треба якнайшвидше вживати належних заходів щодо питання видобутку бурштину.
0
Читати далі
2185
Екс-президент Грузії знову на Рівненщині
Про це він написав у себе на сторінці.
0
Читати далі
2091
RivneOpenSpace: Чи будуть вибори цьогоріч? Думки рівненських політиків
“Чи будуть вибори цього року?” - цій темі було присвячене засідання проекту “Рівненські політичні студії” у рамках дискусійного клубу RivneopenSpace.
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі