На Рівненщині перша дитяча смерть від COVID-19

На Рівненщині перша дитяча смерть від COVID-19
1
На Рівненщині перша дитяча смерть від COVID-19

З початку тижня в Україні фіксують рекордну кількість інфікованих на коронавірус. Декілька днів поспіль ця цифра сягає понад 4 тисяч. За словами експертів, така тенденція – не межа.

Медики пов’язують зростання кількості хворих із сукупністю факторів, часто незалежних від людини: погіршенням погоди, початком сезонних хвороб тощо.

«Осінньо-зимовий період – це якраз сезон, коли підвищується активність гострих респіраторних вірусних інфекцій, найбільш актуальна з них наразі коронавірусна хвороба. Зростання кількості хворих зараз відбувається в всій країні, особливо у західних областях. Це сукупність багатьох чинників: активізація інфекції з одного боку і з іншого, звісно, ми. Зараз, як ніколи раніше, потрібно дослухатися до того, що було сказано відносно носіння масок, дистанції тощо», – наголосив головний державний санітарний лікар Рівненської області Роман Сафонов.

На Рівненщині значно зросла кількість хворих на COVID-19 – за останню добу в області виявили 216 нових випадків захворювання.

«Друзі, за останню добу ми бачимо антирекорди, як знову в Україні, так і в нашій області. 216 нових випадків є на Рівненщині, вперше зафіксовано смерть дитини, в якої було супутнє онкологічне захворювання, – зазначає перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін. – Вкотре закликаємо: будьте обережними, дотримуйтесь карантинних обмежень! Зберігайте соціальну дистанцію та використовуйте засоби індивідуального захисту! Велике прохання – утриматися від відвідування родичів у лікарнях. Ми робимо все можливе, аби зупинити цю біду. Бережіть себе та свої рідних».

Головний лікар Рівненської обласної дитячої клінічної лікарні Віталій Бойко розповів: «Хлопчик 13 років з Рокитнівського району поступив до Рівненської обласної дитячої лікарні. Це пацієнт з онкологічною патологією. При поступленні ПЛР та ІФА тести показали негативний результат, так само, як і в його рідних. Під час його перебування на стаціонарі в дитини виявили COVID-19. Лікування було здійснене згідно протоколу, всіма медикаментами пацієнт був забезпечений. Але, на жаль, сьогодні вночі хлопчик помер».

Нагадаємо, всього на Рівненщині з початку пандемії на коронавірус захворіло 12770 осіб. 170 випадків закінчилися летально. 10146 пацієнтів подолали хворобу.

Зараз Рівненський обласний лабораторний центр перевіряє ще 310 зразків.

1
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі