На Рівненщині після візиту поліцейських мати почала турбуватися про дітей(ФОТО)

На Рівненщині після візиту поліцейських мати почала турбуватися про дітей(ФОТО)
0
На Рівненщині після візиту поліцейських мати почала турбуватися про дітей(ФОТО)

Працівники поліції області спільно із соціальною службою у справах дітей проводять рейди спрямовані на запобігання бродяжництва та бездоглядності дітей.

Насамперед, служби перевіряють сім’ї, які опинилися у складних життєвих обставинах, а також неповні багатодітні родини. Одна із таких і потрапила в поле зору правоохоронців у Радивилівському районі.

На початку липня до поліції звернулася 41-річна жінка, жителька села Табачуки, із заявою про сімейний конфлікт зі своїм співмешканцем.

Поліцейські, які прибули на виклик, притягнули правопорушника до адміністративної відповідальності. Утім, були приголомшені умовами, в яких проживає в родині четверо дітей: голод та антисанітарія, безлад та відсутність елементарних зручностей. З’ясувалось, що мати сімейства уже притягувалась до адміністративної відповідальності за неналежне виконання батьківських обов’язків.

Наступного ранку до помешкання родини негайно виїхали правоохоронці та представники соціальної служби у справах дітей. Оцінивши потреби сім’ї, трьох хлопчиків — 15-ти, 12-ти та 9-ти років, а також їх 3-річну сестричку поліцейські із родини забрали та відвезли до лікарні. Поїхала із правоохоронцями і мати, але для визначення стану сп’яніння, який підтвердився.

Жінку притягнули до відповідальності за невиконання батьками або особами, які їх замінюють, обов’язків щодо виховання дітей та поставили перед вибором: або діти повернуться до охайної оселі, або в реабілітаційний центр.

Через три дні представники сільської ради навідалися до жінки та її 28-річного співмешканця. Господиня за цей час встигла все прибрати та купити продуктів, навіть пиріжків напекла. Після обстеження умов матері дозволили забрати дітей із лікарні.

Малечу повернули додому, але попередили, якщо подібне повториться — спеціальні служби клопотатимуть про вилучення дітей та Такі заходи наразі тривають в усіх районах області.

 

Відділ комунікації поліції Рівненської області

 

 

0
Найцікавіші матеріали
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі
У Рівненській ОДА вивчали доцільність публічних закупівель
0
Читати далі