На Рівненщині поліцейські розкрили кожен другий злочин

На Рівненщині поліцейські розкрили кожен другий злочин
0
На Рівненщині поліцейські розкрили кожен другий злочин

Підсумки оперативно-службової діяльності за перше півріччя поточного року підбивають поліцейські області. Участь у розширеному засіданні колегії під головуванням начальника ГУНП в Рівненській області Олексія Камишанського сьогодні, третього серпня, беруть керівники територіальних та структурних підрозділів, а також голова облдержадміністрації Віталій Коваль та перший заступник голови облради Сергій Свисталюк.

За шість місяців на спецлінію 102 надійшло понад 123 тисячі 298 повідомлень від громадян. Кількість їх щороку збільшується. В середньому кожні 10 хвилин оператор служби «102» приймав як мінімум один телефонний дзвінок. У журналі єдиного обліку зареєстровано 83 343 заяв і повідомлень, із яких 4832 — про вчинені кримінальні правопорушення.

Як зазначив під час доповіді Олексій Камишанськиій, завдяки злагодженій роботі та вжитим організаційним і практичним заходам підрозділам поліції області вдалося досягти належного рівня розкриття злочинів.

«Із числа зареєстрованих злочинів у поточному році розкрито кожний другий злочин і у цьому півріччі відсоток розкриття є найвищим за останні п’ять років, — наголосив очільник поліції Рівненщини. — Крім того, за рахунок проведеної превентивної роботи, зокрема відпрацювань на постійній основі території області вдалось зменшити вчинення таких резонансних злочинів як умисні вбивства, зґвалтування, розбійні напади та пограбування».

Так, ,у порівнянні з аналогічним періодом минулого року на третину менше вчинено умисних убивств (з 16 до 11), розбійних нападів (з 10 до 7), на чверть менше вчинено «угонів» автомобілів (з 55 до 41) та на 8% – крадіжок (з 2012 до 1841).

Ефективно за вказаний період проводилось і розслідування кримінальних правопорушень. Розкриті всі умисні вбивства, тяжкі тілесні ушкодження, що спричинили смерть потерпілого, зґвалтування та розбійні напади. Поліцейські розкрили 90% злочинів, пов’язаних із незаконним обігом зброї, 89% – пограбувань, 54% – крадіжок, 56% – наркозлочинів та 62% – незаконних заволодінь транспортними засобами.

Про організацію та результати роботи підрозділів ГУНП в Рівненській області з протидії злочинності, забезпечення публічної безпеки і порядку, охорони прав і свобод людини тощо за півріччя нині звітують заступники начальника ГУНП в Рівненській області за напрямами діяльності.

0
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі