На Рівненщині позбавлена депутатських повноважень секретар Вараської міськради не визнає нове керівництво міста і далі "керує"

На Рівненщині позбавлена депутатських повноважень секретар Вараської міськради не визнає нове керівництво міста і далі
0
На Рівненщині позбавлена депутатських повноважень секретар Вараської міськради не визнає нове керівництво міста і далі "керує"

Новим секретарем Вараської міської ради та виконуючим обовязків міського голови цієї середи, 19 вересня, став Олександр Мензул. Його обрали своїми голосами 18 депутатів ради. Цьому передувало відкликання з депутатів за народною ініціативою трьох депутатів ради від "Сили людей" зокрема і секретаря ради Ірини Шумри. Сама Ірина Шумра схоже своє позбавлення депутатських повноважень не визнає і далі вважає себе керівником ради. А міського голову Вараша Сергія Анощенка, міська рада під керівництвом Шумри зняла ще кілька місяців тому. 

20 вересня, за день після сесії і обранання нового секретаря, Ірина Шумра видала розпорядження про зупинення рішень зборів депутатів Вараської міської ради сьомого скликання від 19.09.2018р. про це  Irina Shumra пише в себе на Facebook. 

Проведення та прийняття рішень 19.09.2018 року зборами депутатів Вараської міської ради, суперечить принципу правової визначеності встановлення органом місцевого самоврядування зобов’язальних норм, які не містять правових механізмів реалізації і є юридично неузгодженими із системою норм, встановлених Конституцією України та законами України.

Враховуючи, що жодна юридично значуща дія не може бути поза сферою дії принципу законності, норму статті 46 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», для забезпечення додержання Конституції та законів України, задля запобіганню руйнування правових основ та принципів місцевого самоврядування, встановлених статтею 4 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні», керуючись статтею 141 Конституції України, статтями 10, 42, 59 Закону України «Про місцеве самоврядування в Україні»:

Зупинити дію рішень зборів депутатів Вараської міської ради сьомого скликання від 19.09.2018 року пронадання адресної матеріальної допомоги мешканцям міста Вараш, які опинились у скрутних життєвих обставинах; про внесення змін до бюджету м.Вараш на 2018 рік; про надання згоди на добровільне приєднання Заболоттівської сільської територіальної громади Володимирецького району до Вараської міської територіальної громади; про дострокове припинення повноважень секретаря Вараської міської ради І. Шумри; про обрання секретаря Вараської міської ради. - йдеться у дописі Ірини Шумри. 

Підтримала свою голегу і депутат Вараської ради Катерина Конопелько. Її, до речі, містяни теж збираються відкликати за народною ініціативою з депутатів, зібрали голоси і чекають рішення з'їзду партії  «Народний контроль».

- Коли ДЕПУТАТИ - стадо баранів? Скоропостіжно скінчилися хвилини небувалої "слави" для Олександра Мєнзула і Ко, оспівуваних в репортажі "про пЕрЕломний ІСТОРИЧНИЙ момент в Вараській міській раді" (відео вже недоступне для перегляду) та у статті на сайті vse.rv.ua "У Вараші на Рівненщині обрали нового очільника міста від БПП". Чинний ТЗП міського голови міста Вараш Irina Shumra, простою мовою, доступним і зрозумілим тлумаченням у пості від 20.09.2018 року на своїй сторінці в ФБ, СПРОСТУВАЛА інформацію в тому числі "про призначення новим секретарем Вараської міської ради Олександра Мєнзула. В приміщенні сесійної зали Вараської міської ради 19.09.2018 р. пройшли звичайні неанонсовані збори, рішення яких є нікчемними. - пише в себе на Facebook Katerina Konopelko

 

Нагадаємо, що новим секретарем Вараської міської ради та виконуючим обовязків міського голови 19 вересня став Олександр Мензул. За це рішення проголосувало 18 депутатів ради.

Перед тим Вараська міська рада ухвалили рішення про дострокове припинення повноважень секретаря Вараської міської ради Ірини Шумри. Рішення негайно підписав головуючий на сесії та опубліковали на сайті ради.

Нагадаємо, що 16 вересня зранку Вараська міська виборча комісія письмово повідомила Вараську міську раду та її виконавчий комітет про те, що Ірина Шумра, Наталія Лаврук та Олександр Стояновський відкликані за народною ініціативою, а одже, відтепер, не є депутатами Вараської міської ради Vii скликання. Таким чином, в секретаря Вараської міської ради Ірини Шумри зникла правова підстава для повноважень її як секретаря ради (секретар ради обирається серед числа депутатів), відповідно і для тимчасового здійснення нею повноважень міського голови міста Вараш. Таким чином від сьогодні місто до наступної сесії залишилось без офіційного  керівника, бо міському голові Сергію Анощенку депутати висловили недовіру ще торік. Нового секретаря ради та в.о. міського голови депутати мають обрати на новій сесії ради. 

У неділю відбулося засідання Вараської міської виборчої комісії, на якому одноголосно було прийнято рішення про реєстрацію нових депутатів Вараської міської ради замість тих, які втратили свої мандати за народною ініціативою. До виборчої комісії заяв на відмову від депутатства не надходило, тому наступні депутати від Сили Людей будуть Марія Левченко, Юрій Рабий, Олександр Журба.

Раніше у Вараші пропонували відкликати шістьох депутатів міської ради: Анатолія Рожка, Сергія Присяжнюка, Катерину Конопелько, Олександра Стояновського, Наталію Лаврук та секретаря міської ради Ірину Шумру. Наразі відкликали лише Шумру, Стояновського та Лаврук. По інших кандидатурах очікуються рішення їхніх партій. 

 

0
Політика # Ірина Шумра
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі