На Рівненщині працівникам повернули 36,9 млн грн боргу із зарплати

На Рівненщині працівникам повернули 36,9 млн грн боргу із зарплати
0
На Рівненщині працівникам повернули 36,9 млн грн боргу із зарплати

36,9 мільйонів гривень боргів стягнули на користь працівників з недобросовісних роботодавців Рівненщини за 8 місяців цього року. Станом на 4 вересня 2018 року на Рівненщині борг підприємств перед співробітниками становить 26,4 млн грн. В органах виконавчої служби Головного територіального управління юстиції на виконанні перебуває 2159 виконавчих документів.

Про це повідомив в.о. заступника начальника Головного територіального управління юстиції з питань державної виконавчої служби - начальник Управління державної виконавчої служби ГТУЮ у Рівненській області Сергій Дмитрієнко.

Сьогодні в області нараховується десять підприємств-боржників. Серед найбільших – ПАТ «Рівнеазот» із сумою боргу 17,5 млн грн, ДП «Рівненський автомобільний ремонтний завод» – 6,2 млн грн, ДП «Проектно-вишукувальний інститут «Рівнедіпроводгосп» – 995 тисяч грн.

– Забезпечення виконання судових рішень про примусове стягнення заробітної плати є важливою і нагальною справою, якій ми приділяємо велику увагу. Це один із пріоритетних напрямків роботи державних виконавців Рівненщини, – зазначила начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Оксана Сальчук.

За 8 місяців роботи виконавці Рівненської юстиції стягнули 36,9 млн грн на користь більше тисячі працівників. Серед успішних кейсів в роботі державної виконавчої служби Головного територіального управління юстиції у Рівненській області з часу старту у квітні кампанії із стягнення заборгованості із зарплати – сплата боргу ПАТ «Рівнеазот» 16 млн грн на користь 708 працівників. Наприклад, ДП «Рівненський облавтодор» ВАТ «ДАК «Автомобільні дороги» погасив заборгованість 4,5 млн грн на користь 1061 працівника, ОКП Міжнародний аеропорт «Рівне» – 2,9 млн. грн на користь 730 працівників.

Нагадаємо, що кампанія з примусового стягнення заборгованості з виплати заробітної плати стартувала 2 квітня цього року. На Рівненщині працює штаб з координації, моніторингу та контролю за станом виконання органами державної виконавчої служби рішень про стягнення заборгованості по заробітній платі та інших виплат, пов’язаних з трудовими правовідносинами. Також діють мобільні групи для ліквідації заборгованості із виплати зарплати. Крім того, Мін’юст запустив також публічний електронний реєстр підприємств-боржників із виплати зарплат https://erb.minjust.gov.ua.

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі