На Рівненщині просять "здавати" рибних браконьєрів

На Рівненщині просять
1
На Рівненщині просять "здавати" рибних браконьєрів

Рибоохоронний патруль роз’яснює, що належить до забороненого знаряддя лову риби
Риболовля – одне з наймасовіших захоплень, як чоловіків, так і жінок. Вона являє собою активний вид відпочинку, який допомагає розслабитися, віднайти гармонію в собі і отримати величезне задоволення від спілкування з природою. Проте трапляються випадки коли рибалки, перебуваючи на водоймі, використовують заборонені знаряддя лову.
До найбільш часто використовуваних порушниками заборонених знарядь лову належать:
– верша (сітка, виготовлена з плетених вербових прутів або дроту, натягнута на обруч);

– «доріжка» (волосінна зяброва сітка, яка випускається у воду і витягується на гумовому амортизаторі;

– «павук» (розміром більше 1х1 метрів, з вічком понад 10 міліметрів);

– «парашут» (конусоподібна мережева снасть, діаметром від 5 до 10 метрів, периметром якої розташовані свинцеві грузила. Застосовують, як правило, на швидких річках, перекатах, накидаючи на обрану ділянку акваторії, по грузилам затягується мотузка і риба опиняється в сітці);
– «екран» або «телевізор» (маломірна прямокутна зяброва сітка з поплавками по верхньому ряду і вантажем внизу. Запускається у воду і витягується з водойми на гумовому амортизаторі);

– «косинка» (різновид «телевізора» трикутної форми, використовується переважно для підлідного лову риби біля дна);

– острога або ость (подоба вил із зазубреними вістрями);

– драч (колюче знаряддя для вилову методом багріння, наварені на важку блешню великі гострі гачки. Більша частина риби, що потрапила на драч, зривається і гине від отриманих ран);

– електровудка (пристосування для видобутку риби у водоймах за допомогою потужного електророзряду. В залежності від потужності, це знаряддя лову здатне знищити все живе – від риби та ікри до планктону і найдрібніших мікроорганізмів в радіусі від 5 до 20 метрів).

Також забороняється:
– застосовувати без дозволу органу рибоохорони нові знаряддя та способи лову, які не передбачені правилами рибальства;
– перебувати на водоймі або поблизу неї з вибуховими та отруйними речовинами, а також зі знаряддями лову, застосування яких у даний час і в цьому місці заборонено. А також зберігати заборонені знаряддя лову на водоймах або поблизу них;
– вивезення (винесення) риби, раків та інших водних живих ресурсів у кількості, що перевищує добову норму лову, або заборонених до лову правилами рибальства.
«Вкотре нагадуємо, використання заборонених знарядь лову карається адміністративною відповідальністю за ч. 4 ст. 85 КУпАП та кримінальною відповідальністю за ст. 249 ККУ. Тому перед тим, як купувати знаряддя лову та збиратись на риболовлю – уважно ознайомтесь з Правилами любительського і спортивного рибальства», – заявили в Управлінні Держрибагентства у Рівненській області.
Якщо Ви стали свідком порушення правил рибальства чи збуту водних біоресурсів – прохання оперативно повідомляти на «гарячу лінію» рибоохоронного патруля Рівненщини: (093) 263-39-32.
Згідно Правил любительський лов риби на водоймах загального користування у літній період (тобто від скресання криги і до льодоставу, за винятком забороненого нерестового періоду) дозволяється з берега або з човна вудками всіх видів (поплавцевою, донною тощо) із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку, а також спінінгом (із використанням блешні, воблера, джиг-приманки тощо).
Любительський лов риби на водоймах загального користування у зимовий період (тобто від льодоставу до скресання криги) дозволяється зимовими вудками з блешнею вертикального блесніння з гачком не більше № 10, мормишкою, наживною і живцевою снастями із загальною кількістю гачків не більше п’яти на рибалку.
Любительський лов риби на водоймах загального користування у нерестовий період  дозволяється з берега за межами нерестовищ однією поплавковою або донною вудкою із одним гачком і спінінгом.

1
Кримінал # ловити рибу # рибохорона
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі