На Рівненщині розпочалася Декада зайнятості для осіб з інвалідністю

На Рівненщині розпочалася Декада зайнятості для осіб з інвалідністю
0
  • На Рівненщині розпочалася Декада зайнятості для осіб з інвалідністю
  • На Рівненщині розпочалася Декада зайнятості для осіб з інвалідністю
  • На Рівненщині розпочалася Декада зайнятості для осіб з інвалідністю

У рамках Декади зайнятості для осіб з інвалідністю 26 листопада фахівці Рівненської районної філії, обласного центру зайнятості та центу професійно-технічної освіти державної служби зайнятості провели профорієнтаційну акцію «Подорож до країни моїх професійних мрій». Вихованців Клеванської спеціальної загальноосвітньої школи №1 І-ІІІ ст., де навчаються дітки з вадами зору, запросили на презентацію до навчально-виробничого комплексу.

Заступник директора Рівненського ЦПТО ДСЗ Руслана Бодренко звернулася до школярів зі словами: «Вибір професії – дуже важливий та надзвичайно відповідальний шлях, адже від цього, здебільшого, залежить, як в подальшому складеться доля людини. Тому кожен з вас повинен самостійно свідомо та виважено здійснити такий вибір». Вона побажала всім учасникам знайти своє покликання – виявити себе у праці, яка б найкраще відповідала стану душі, поклику серця, інтересам, потребам та способу життя, стати справжніми майстрами у галузі майбутньої професії, та запросила здійснити подорож до цікавої, чарівної країни професійних мрій.

Старший майстер виробничого навчання Майя Сульжик презентувала присутнім професії, яких навчають у РЦПТО ДСЗ, провела екскурсію навчальним відділенням.

– А щоб сьогоднішня профорієнтаційна акція була ще більш вдалою, ми хочемо подарувати вам красу. Слухачі нашого навчального закладу разом із майстрами виробничого навчання допоможуть вам створити нові образи та втілити їх у життя. Для того, щоб почувати себе впевнено та отримати масу задоволення, ми постараємося кожного з вас зробити принцом чи принцесою, – додала Майя Степанівна.

Викладачі та слухачі РЦПТО ДСЗ вдало презентували свої майстер-класи. Дівчатка та хлопчики з захопленням спостерігали за технікою нанесення візажу, створенням гарних зачісок, професійного манікюру та з задоволенням допомагали майстрам у цьому. З особливою цікавістю діти знайомилися з професіями кухаря і кондитера та мали змогу долучитися до приготування та випікання кулінарних виробів. Охочих «доторкнутися» до майбутньої професії було чимало.

Директор Клеванської спеціальної загальноосвітньої школи №1 Євгенія Фалко висловила щиру подяку колективу Рівненської обласної служби зайнятості за співпрацю, допомогу та духовну підтримку вихованців навчального закладу.

 

 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі