На Рівненщині шахрайки обкрадали жінок

На Рівненщині шахрайки обкрадали жінок
0
На Рівненщині шахрайки обкрадали жінок

У двох селах Рівненського району невідомі жінки обікрали двох пенсіонерок. Як повідомили у пресслужбі поліції, в одному випадку зловмисниця представилась працівницею сільради, у іншому – люди нібито шукали житло, пише Суспільне.

Перший інцидент трапився у селі Обарів. 73-річна жінка повідомила поліцію, що її обікрали.

— Пенсіонерка розповіла, що по обіді до неї зайшла молода жінка, яка представилась працівницею сільради. Господиню вона запевнила, що провідує одиноких та людей похилого віку. Невідома попросила показати їй подвір'я, щоб та зрозуміла, яку допомогу надати, – розповіла пресофіцерка Нацполіції області Катерина Загурська.

Вона додала, що пенсіонерка із недовірою поставилася до візитерки та стала розпитувати, чому про візит не попередили, чому не прийшов ніхто із вже знайомих їй працівників. Невідомій хтось раптово подзвонив і вона без пояснень пішла геть.

Жительці Обарова така поведінка жінки здалася дивною. Тому вона зателефонувала у сільраду. Там порадили перевірити, чи на місці її цінні речі. І вже тоді з'ясувалось, що у пенсіонерки зникли 14 тисяч гривень та золота каблучка.

Другий інцидент стався за 20 кілометрів від Обарова. До 71-річної жительки села Сморжів удень прийшла невідома жінка. Цікавилась, чи у їхньому селі ніхто не продає будинок. Після цього попросилась у вбиральню.

Коли господиня повернулася до хати, побачила відчинені двері, а всередині — ще одну невідому жінку, яка почала втікати, побачивши власницю. Поліцейські згодом встановили, що з оселі пенсіонерки зникли 10 тисяч гривень, – розповіла Катерина Загурська.

Слідчі за обома фактами крадіжок, поєднаних із проникненням у житло, розпочали досудові розслідування. Жінок, які можуть бути до цього причетними, встановлюють.

За орієнтуваннями в Обарові орудувала худорлява жінка, віком приблизно 25 років, одягнена в чорну шапку, темну захисну маску, чорну куртку та бордові черевики.

У селі Сморжів обом жінкам на вигляд — близько 30-ти років. Одна із них худорлява, інша — повної тілобудови. Обидві були у чорних шапках, масках, одна в чорній куртці, інша — в кольоровій.

 

Читайте також: В Держстаті назвали, від чого найчастіше помирають українці

Читайте також: Сьогодні останній робочий день Володимира Хомка на посаді мера Рівного (ВІДЕО)

Читайте також: В України почали діяти «пріоритетні години» для відвідувачів літнього віку: що це означає

0
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі