На Рівненщині селяни нарешті отримали свої паї

На Рівненщині селяни нарешті отримали свої паї
0
  • На Рівненщині селяни нарешті отримали свої паї
  • На Рівненщині селяни нарешті отримали свої паї

На Дубенщині святкують перемогу. Перші 10 працівників Мирогощанського іподрому (колишнього радгоспу) отримали документи на власність паїв. Тепер 3000 га землі Мирогощанського аграрію отримають своїх господарів. 

Нагадаємо, роками тягнулось узаконення цих документів. Роздержавлення не відбувалось через затяжні документальні перепетії зацікавлених в цьому осіб. Проте, робота по приватизації вже на завершальному етапі.

"8 років боротьби за землю. Знаходилися зайди, що хотіли рейдерськи захопити дану територію. Проте люди не давали цього зробити. Наказом моїх виборців до мене як до народного депутата було розпаювання. Лише з приходом Уряду Володимира Гройсмана ми отримали ці можливості. Юридично на сьогоднішній день немає жодних перепон", - коментує нардеп Олександр Дехтярчук.

Варто зазначити, дані паї знаходяться на території Мирогощанської та Молодавської рад. Олександр Дехтярчук висловлює сподівання, що у найближчому майбутньому розпаювання дозволить залучити фермерів та інвесторів, що принесе додатковий дохід до бюджету перспективної ОТГ. Тепер селяни мають абсолютне право розпоряджатися власними ділянками на свій розсуд. Чи то будуть поля для власного користування, чи віддане в оренду під засіви.

 

 

"Командна робота приводить до того що є результат. Люди отримують те що вони мають отримати. Були серйозні перепони в моїй роботі. Та і люди не вірили" - зазначив директор ДП «Мирогощанський іподром» (2015-2017 р.р.) Володимир Присяжненко.

Незважаючи, на цей позитивний досвід роздержавлення Олександр Дехтярчук зазначає, що до реорганізацій варто підходити індивідуально. Приватизація державних підприємств повинна бути збиткових та неефективних. Проте, прибуткові підприємства повинні і надалі приносити дохід в державну казну.

 

 

 

 

0
# Дубно # Олександр Дехтярчук # мирогоща
Найцікавіші матеріали
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі