На Рівненщині селищна рада "провокує" стихійні сміттєзвалища

На Рівненщині селищна рада
0
На Рівненщині селищна рада "провокує" стихійні сміттєзвалища

На початку осені у Квасилові раптово поменшала кількість сміттєвих контейнерів. Зникли вони у приватному секторі – по вулицях Молодіжній та Рівненській. Як пояснили на офіційному сайті Квасилівської селищної ради, забрали контейнери через те, що ними користувалися жителі сусідніх населених пунктів.

Здавалося б, усе зрозуміло. Але на місці, де колись стояли сміттєві баки, тепер ростуть стихійні сміттєзвалища. Адже звичка викидати туди відходи власної життєдіяльності у людей залишилася. Тож Квасилів з часом може просто потонути у смітті. Про це пише Інший Квасилів

Як з’ясувалося, жителі приватного сектора не в захваті від того, що з їхніх вулиць почали зникати сміттєві баки. Вони переконані, що стихійні сміттєзвалища продовжуватимуть рости.

– Раніше у моєму районі, де стояли сміттєві баки, люди просто скидали різний мотлох. Потім цю територію облагородили, обгородили і поставити баки. Стало зручно і більш-менш чисто. Тепер баки прибрали і туди за звичкою продовжують нести сміття. Вже така ситуація була зі сміттєзвалищем біля колій. Коли поставили смітники на місці стихійного сміттєзвалища, стало охайніше. Тепер же їх забрали. Там знову гори сміття. Ми його мусимо регулярно прибирати під час екологічних акцій, – скаржиться житель вулиці Рівненської Олег.

 Крім того, квасилівчани бідкаються, що машина, яка забирає сміття лише двічі на тиждень, приїздить у робочий час. Тож для того, аби його викинути, людям необхідно бути вдома.

– Великогабаритне сміття з ремонтів нема куди подіти. Складати його, а потім брати вихідний, аби викинути? Біля мене сміттєвоз проїздить о 16.20, тож це дуже незручно, – говорить мешканець Квасилова Павло.

Однак, не зважаючи на обурення людей, загрози для селища потонути в смітті голова Квасилівської селищної ради Степан Горбатюк не вбачає. Він вважає, що гості не повинні запам’ятати селище неохайним, через вигляд смітників: «Це ж в’їзд, обличчя селища. А ви б хотіли мати смітник відразу при вході у свою домівку?».

На думку пана Горбатюка, жителі з часом звикнуть, що контейнерів вже нема. І будуть виносити його у час, коли проїжджатиме сміттєвоз. Для того, аби квасилівчанам було зручніше, з КП «Житловик-1» селищна рада хоче підписати додатковий договір і тими вулицями їздитиме авто й забиратиме сміття.

– Ми вже готуємо договір з підприємством, скоро буде ходити тими вулицями вантажівка. Процес іде. Там вже немає стільки сміття, як було відразу після того, як забрали контейнери. Згодом буде чисто і охайно. На тому місці вже поставили табличку з попередженням про штраф за викидання сміття, – повідомив Степан Горбатюк.

Натомість керівник КП «Житловик-1» Микола Жильчук, з яким нібито має підписати договір селищна рада, запевняє, що жодних додаткових угод на збір сміття не буде, бо вантажівка, за його словами, вже і так їздить приватним сектором. Тож додаткових коштів за вивіз сміття з цих двох вулиць його підприємство не матиме. До того ж, чимало людей носить відходи до баків, які розташовані поблизу будинку по вулиці Молодіжній, 44. А тих, хто скаржаться на відсутність баків Микола Жильчук називає злісними неплатниками.

– Вони думають, що тут комунізм. Люди хочуть носити сміття, але не платити за його вивіз. Забрали смітники через неодноразові скарги самих жителів, бо туди звозили курячі потрохи та інше смердюче сміття жителі Корнина, Здолбунова, вулиці Новодвірської з Рівного, – каже Микола Жильчук.

Тож, як бачимо, повертати сміттєві баки на попередні місця селищна рада не збирається. А тим часом ці та інші місця Квасилова стають усе більш брудними. Наразі нам ще далеко до тих країн, де смітники забирають з естетичної точки зору, бо люди і так не смітять. Нашим же людям потрібно навчитися доносити сміття хоча б до смітників, а не кидати собі під ноги. Та ось біда – смітників більше немає.

0
# Рівненщина # сміття # Квасилів
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі