На Рівненщині семеро людей на одну вакансію

На Рівненщині семеро людей на одну вакансію
0
На Рівненщині семеро людей на одну вакансію

У Рівненській області на одну вакансію претендує семеро безробітних. Найбільше їх – зі сфери торгівлі і послуг. Тим часом роботодавці шукають кухарів, продавців продуктів та водіїв,– повідомляють в обласному центрі зайнятості.

З початку року майже 6 тисяч роботодавців повідомили центри зайнятості, що мають 22,1 тисяч вакансій. З них укомплектували 73%. На 1 вересня у базі даних мають 2,6 тисяч вакансій, повідомили в обласному центрі зайнятості.

У 2019-му в цей період на вакантну посаду претендувало три людини, нині ж в середньому на одну вакансію – семеро безробітних.

"З 17, 1 тисяч осіб, хто стоїть на обліку, найбільше – працівників сфери торгівлі і послуг. Далі – робітники з обслуговування, експлуатації та контролювання за роботою технологічного устаткування, складання устаткування та машин, трішки менше представників найпростіших професій та осіб без професії, а далі – законодавці, вищі держслужбовці, керівники, менеджери та управителі", – зазначив директор обласного центру зайнятості Іван Ткачук.

Знайти роботу Служба допомогла 17 тисячам людей, 7,2 тисячі з яких – безробітні. Станом на 1 вересня послуги продовжують отримувати 30,9 тисяч жителів області. 13,9 тисячам безробітних виплачують допомогу по безробіттю. У середньому її розмір у серпні – 2880 гривень.

На професійне навчання Служба направила 3,4 тисяч безробітних. Найбільш затребувані професії: кухар, продавець продовольчих товарів, кухонний робітник, швачка, водій автотранспорту, медсестра у сільській місцевості.

"Якщо розмежовувати за професійними групами, то найбільше потребують працівників сфери торгівлі та послуг, професіоналів та кваліфікованих робітників з інструментами та фахівців", – пояснив Іван Ткачук.

Усього послугами служби зайнятості до вересня скористалися 54,9 тисяч людей, 31,8 тисяч з них – безробітні, повідомили в обласному центрі зайнятості.

Читайте також: З понеділка Рівненщина - без «червоних» зон

Читайте також: Рівнянин здобув золото Чемпіонату Європи

Читайте також: Сьогодні сім вулиць Рівного та декілька навколишніх сіл будуть без світла

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі