На Рівненщині скажена білка покусала хлопчика. Все село на карантині

На Рівненщині скажена білка покусала хлопчика. Все село на карантині
0
На Рівненщині скажена білка покусала хлопчика. Все село на карантині

На Рівненщині у прикордонному селі з 10 серпня ввели карантин через сказ. Про це повідомляє Суспільне з посланням на сайт Сарненської райдержадміністрації. Там інфікована білка вкусила восьмирічного хлопчика. Згодом тварина померла, дитина проходить курс лікування.

Випадок сказу зафіксували у селі Познань Сарненського району – це село на кордоні з Білоруссю. Уранці 8 серпня дитина гралася на своєму подвір'ї й побачила білку, яка лежала. Про це розповів головний спеціаліст відділу організації протиепізоотичної роботи Держпродспоживслужби в області Микола Лук'янчук.

«Це було до 10-ї ранку. Він захотів її погладити й ця білка вкусила його за палець. Дитина розповіла про це батькові, через 15 хвилин вони вийшли на вулицю і побачили труп білки. Вони одразу звернулися у лікарню. А вже з лікарні повідомили наших спеціалістів районної лікарні», – коментує Микола Лук'янчук.

Головний лікар Рокитнівської райлікарні Олег Костюк
повідомив, що з дитиною все гаразд, її відправили на амбулаторне лікування, передбачений довготривалий курс.

Микола Лук'янчук зазначив, що спеціалісти виїхали у село, труп білки забрали на дослідження. У регіональній лабораторії підтвердили, що тварина була інфікована сказом, – повідомив перший заступник начальника ГУ Держпродспоживслужби в області Олександр Костюк.

«Білка була хвора, лабораторно це підтверджено. Але там паралельно у населеному пункті й в тих власників проводились заходи проти сказу: дезінфікували місце, проводили дощеплення тварин там, де це було потрібно», – зазначає Олександр Костюк.

На території, прилеглій до села, уточнив, зараз не розкидають приманки для пероральної вакцинації диких м'ясоїдних тварин від сказу. Зараз разом з мисливськими організаціями спостерігають, чи є там підозрілі тварини, аби провести їхній відстріл.

Село Познань Березівської тергромади визнали неблагополучною територією – таке рішення 10 серпня прийняли на позачерговому зсіданні протиепізоотичної комісії при райдержадміністрації. У селі ввели карантинні обмеження на два місяці.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі