На Рівненщині школярам на виставці пропонували купувати «камені щастя» та інший сумнівний мотлох

На Рівненщині школярам на виставці пропонували купувати «камені щастя» та інший сумнівний мотлох
0
  • На Рівненщині школярам на виставці пропонували купувати «камені щастя» та інший сумнівний мотлох
  • На Рівненщині школярам на виставці пропонували купувати «камені щастя» та інший сумнівний мотлох

Користувачі Facebook із Сарн, що на Рівненщині, другий день обговорюють проведену у школах міста виставку, де дітям пропонували купувати «камені щастя» та інший сумнівного походження мотлох. В коментарях навіть надали офіційну інформацію про виставку, але чомусь це не принесло особливих результатів, пише Північ-інфо.

Нагадуємо передісторію, що нині отримала новий виток:

У Сарненській ЗОШ № 2 на Рівненщині для школярів провели виставку. Обурені батьки учнів публікують на Facebook фотографії того, що на цій виставці продавали дітям. Судячи з посту у Facebook-спільноті «Громадський контроль Сарни», вхід на виставку дітям коштував 15 гривень. І там їм під загадковою і привабливою назвою «Камінь щастя» продавали малесенькі шматочки незрозуміло чого. В коментарях до запису висловили припущення, що це шматочки бурштину, які залишилися у місцевих ділків після збуту.

«В 2 школі пройшла супер крута виставка, вхід на яку коштував 15 грн, на якій дітям продавали кусочки незрозумілого го..на по 8 грн (називаючи цей камінчик— камінь щастя)!!!»

Коментатори у соціальній мережі розповідають, що разом з камінчиками продавали також маленькі аптечні пляшечки, морських зірок, а також акулячі зуби. 

Як пояснила у коментарях до запису начальник відділу освіти Сарненської РДА – Коркош Світлана Максимівна, виставка проводилась за погодженням управління освіти і науки.

А метою її було поглиблення знань школярів з природознавства, географії та біології в межах відповідних шкільних навчальних програм, для розширення кругозору дітей.

«Виставка «Морські чудеса» музею унікальних мінералів приїхала до нас з м. Сміла Черкаської області. В ході проведення виставки школярі ознайомилися з різноманітністю світу сучасних океанів та океанів минулого, діти побачили величезні і прекрасні морські раковини, дізналися про мушлю, завдяки, якій побудували підводний човен, про гігантську мушлю, в якій можна приймати ванну. Вони побачили величезні морські зірки, зуб доісторичної акули Мегалодон, якому 50 млн. років. Даний музей унікальних мінералів об’їздив більшість навчальних закладів України, де користувався величезним попитом» – коментує пані Світлана.

Думки користувачів з цього приводу розділились. Дехто з них вважає, що це просто «акція окозамилювання», покликана притишити негативний резонанс навколо виставки. Та й факти унікальності експонатів підлягають сумніву і точно потребують перевірки. Наприклад, «зуби доісторичних акул» на OLX продають по 30 гривень за штуку.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі