На Рівненщині стартували міжнародні змагання пам`яті пожежних

На Рівненщині стартували міжнародні змагання пам`яті пожежних
0
  • На Рівненщині стартували міжнародні змагання пам`яті пожежних
  • На Рівненщині стартували міжнародні змагання пам`яті пожежних

Щороку в пам’ять про загиблих Героїв Чорнобиля, під патронатом ДСНС, в Україні проводяться Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту, які спрямовані на збереження пам'яті про славетний подвиг героїв-пожежних.

Цьогоріч ХХХІІ Міжнародні змагання з пожежно-прикладного спорту пам’яті пожежних-героїв Чорнобиля відбуваються на Волині. З 30 по 31 травня кращі спортсмени з різних країн світу змагаються за першість у турнірі.

Так, 30 травня в Луцьку відбулась урочиста церемонія відкриття змагань.

Привітати учасників спортивного заходу прибули Перший заступник Голови ДСНС України Олег Мельчуцький, президент Федерації пожежно-прикладного спорту України Григорій Рева, керівництво області та інші почесні гості.

Від імені Державної служби з надзвичайних ситуацій Олег Мельчуцький привітав учасників змагань і зазначив, що з року в рік ця спортивна традиція допомагає зберегти пам'ять про справжніх героїв та їх самопожертву, що вберегла людство від вогню Чорнобиля.

“Серед учасників Чемпіонату є 7 делегацій з інших держав. І у той час, коли наша країна потерпає від ворожої агресії на сході, разом ми знаходимо сили, щоб пам’ятати і шанувати подвиги минулого. Тож, я хочу окремо подякувати іноземним командам за вашу участь та підтримку не лише спортивної традиції, а й України в цілому”, - сказав він.

Олег Мельчуцький побажав командам і вболівальникам видовищної та безкомпромісної спортивної боротьби, зазначивши, що серед присутніх є чимало титулованих спортсменів - призерів світових чемпіонатів.

Нагадаємо, що з самого ранку вже визначилися переможці забігів у першому виді змагань — підійманні по штурмовій драбині у вікно 4-го поверху навчальної вежі. Так, у командному заліку першість виборола збірна команда Білорусі, збірна України здобула срібло, а третє місце - за збірною команди з Казахстану. В особистому заліку три найкращі результати – за білорусами, четвертим в особистому забігу фінішував волинянин Олександр Андрійчук.

Цього дня відбудеться також естафета 4х100 метрів, а вже завтра спортсмени визначатимуть кращих у бойовому розгортанні та 100-метровій смузі з перешкодами.

0
Спорт
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі