На Рівненщині створено унікальний «Ветеранський простір» для ветеранів АТО/ООС та їх родин

На Рівненщині створено унікальний «Ветеранський простір» для ветеранів АТО/ООС та їх родин
0
На Рівненщині створено унікальний «Ветеранський простір» для ветеранів АТО/ООС та їх родин

Про це йшлося під час зустрічі голови Рівненської ОДА Віталія Коваля із представниками координаційної ради ветеранів, учасників бойових дій та комунального закладу «Ветеранський простір».

Новостворений комунальний заклад «Ветеранський простір» Рівненської обласної ради - це спільна платформа взаємодії між державними та недержавними установами, зацікавленими у соціальній адаптації ветеранів та військових, які закінчують службу, а також вирішення їх життєвих питань.

— Проблеми, з якими до нас звертаються, дуже різнопланові. Вони надходять від ветеранів та членів загиблих воїнів, громадських організацій, а також ветеранських спілок. Формат роботи нашого закладу в Україні є унікальним. Адже ми не просто шукаємо ресурси для ветеранів, а знаходимо можливості співпраці з місцевим самоврядуванням та органами влади. Особливо це актуально в контексті децентралізації, — розповідає в.о. директора комунального закладу Ольга Яковлєва.

За її словами, у планах розширити роботу простору, аби в кожному районі, ОТГ, найвіддаленішому селі працювала людина, яка знає проблему кожного ветерана, а також потреби родин загиблих воїнів.

Приємно, що заклад нещодавно створений, але за досвідом вже звертаються з інших областей. Це правильна ідея. Дуже важливим є донесення інформації про роботу «Ветеранського простору» до районів та ОТГ області. У нас має бути комунікація із найвіддаленішими точками області, щоб знати проблематику кожної родини наших захисників, а вони, у свою чергу, знали, куди можна звернутися за допомогою. Цю роботу варто координувати, — зазначає Віталій Коваль.

Також на зустрічі обговорили питання працевлаштування ветеранів та учасників бойових дій. За словами голови координаційної ради ветеранів, учасників бойових дій при ОДА Сергія Кальмука, робота для ветеранів - це своєрідна реабілітація після повернення із зони проведення АТО/ООС, тому дуже важливо бойовий досвід воїнів скеровувати у потрібне русло.

Обговорили учасники зустрічі й забезпечення пільгового проїзду в громадському транспорті ветеранів під час карантинних обмежень та надання статусу «добровольця».

Зокрема, щодо останнього, цього року Уряд визначив механізм надання статусу учасника бойових дій для осіб, які у складі добровольчих формувань, брали безпосередню участь в антитерористичній операції, але згодом не увійшли до складу підрозділів ЗСУ чи МВС. За інформацією члена координаційної ради, керівника ГО «Спілка учасників бойових дій та АТО «УВО» Сергія Пандрака, декілька днів тому 7 ветеранів від Рівненщини отримали статус «УБД».

«Облдержадміністрація через усі можливі комунікативні майданчики донесе до «добровольців» з районів інформацію про статус «УБД». Адже вони мають право на державну підтримку і допомогу щодо соціальної та професійної адаптації, а також пільги та соціальні гарантії», - додав Віталій Коваль.

Нагадаємо, наразі «Ветеранський простір» працює у Рівненській ОДА, кабінет 221-Б.

 

Читайте також: За добу в Україні +847 хворих на COVID-19

Читайте також: За ніч на Рівненщині + 13 хворих коронавірусом

Читайте також: «100 мільйонів за бурштин»: на Рівненщині пройшли перші легалізовані аукціони

0
Найцікавіші матеріали
Спортсмен з Рівненщини здобув дві нагороди на чемпіонаті Європи.
0
Читати далі
На Рівненщині трирічний хлопчик випав із вікна
0
Читати далі
Чи будуть введені обмеження електропостачання в Україні
0
Читати далі
В Обарові відремонтують амбулаторію, а в Сарнах - дорогу
0
Читати далі
Житель Рівненського району за образу співмешканки помстився ударом ножа у живіт
0
Читати далі
У Рівному затримали наркозбувача
0
Читати далі
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі