На Рівненщині табу на лося

На Рівненщині табу на лося
0
На Рівненщині табу на лося

Мисливцям області доведеться вгамувати свій апетит, адже лося європейського занесено до Червоної книги України з категорією «вразливий». Відтак за незаконне полювання на нього передбачено покарання відповідно до ст. 248 Кримінального кодексу України. Про це наголосив на зустрічі з користувачами мисливських угідь перший заступник начальника Рівненського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергій Івашинюта.

Наприкінці 2017 року Мінюст зареєстрував наказ Міністерства екології та природних ресурсів України «Про внесення змін до Переліку видів тварин, що заносяться до Червоної книги України (тваринний світ)». З дати набрання чинності наказу збереження та використання лося європейського має здійснюватися з урахуванням вимог Закону України «Про Червону книгу України».

Відповідно до ст. 248 Кримінального кодексу України незаконне полювання на тварин, що занесені до Червоної книги України карається штрафом від ста до двохсот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста шістдесяти до двохсот сорока годин, або обмеження волі на строк до трьох років, з конфіскацією знарядь і засобів полювання та всього добутого. Суворіше покарання передбачено за ті самі дії, вчинені службовою особою з використанням службового становища, або за попередньою змовою групою осіб.

На сьогодні в лісах Рівненщини триває таксація диких тварин. У 2017 році чисельність лося в області становила понад 1300 голів, поширений він практично на всій території Рівненської області. 

0
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі