На Рівненщині тривають зимові спортивні конкурси

На Рівненщині тривають зимові спортивні конкурси
0
  • На Рівненщині тривають зимові спортивні конкурси
  • На Рівненщині тривають зимові спортивні конкурси

У навчальних закладах Рівненської області тривають конкурси «Зимова фортеця», «Сніговик FEST» та «Зимові рекорди». Вони проходять у рамках Всеукраїнських заходів «Спортивна зима». Мета конкурсів – залучення дітей, учнівської та студентської молоді до проведення активного дозвілля взимку.

Переможців зимового сезону 2018 – 2019 років буде визначено після 1 березня, тож є можливість надсилати матеріали та світлини до обласного центру фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» (на електронну пошту: rivnesport1@ukr.net ).

Так, між дошкільнятами щозими проводиться конкурс «Зимова фортеця», учасники якого повинні облаштувати максимально довгу снігову фортецю висотою щонайменше один метр. Зокрема, у 2018 році перемогу в конкурсі святкував дошкільний навчальний заклад ясла-садок №32 Рівненської міської ради. Діти цього садочка зуміли побудувати фортецю протяжністю в 320 метрів.

Для учнів початкових класів проводиться конкурс «Сніговик FEST», за умовами якого перемогу здобуває та школа, яка зуміє побудувати найбільшу кількість сніговиків висотою не нижче півтора метра і сфотографується з ними. У минулому році найбільше сніговиків - 25 збудували учні Полянської загальноосвітньої школи І-ІІ ступенів Сарненської районної ради.

У конкурсі «Зимові рекорди» беруть участь учні 5-11 класів загальноосвітніх навчальних закладів, учні професійно-технічних навчальних закладів та студенти вищих навчальних закладів області.

Конкурс має дві категорії: «Лижі» та «Ковзани». Переможці визначаються у кожній з категорій. Завдання конкурсу – зробити наймасовіше фото учасників на лижах або ковзанах.

Минулорічним переможцем в категорії «Лижі» був Острожецькийнавчально-виховний комплекс Острожецької сільської ради Млинівського району Рівненської області. А в категорії «Ковзани» - Малинівськийнавчально-виховний комплекс «Дошкільний навчальний заклад-загальноосвітня школа І-ІІІ ступенів» Гощанської районної ради Гощанського району. Студенти Дубенського медичного коледжу тріумфували одразу в двох вищезазначених категоріях.

Останніми днями зима тішить снігом, а це означає, що  усі навчальні заклади можуть активно долучатися до зимових конкурсів, а саме: встановлювати нові рекорди, ліпити ще більше сніговиків, будувати ще довші фортеці.

Організатори заходу: управління у справах молоді та спорту ОДА, управління освіти і науки ОДА, КЗ «Обласний центр фізичного здоров’я населення «Спорт для всіх» Рівненської обласної ради, відділення НОК України в Рівненській області.

 

0
Спорт # Рівне # Рівненщина # Рівненська обласна державна адміністрація # Зимові конкурси
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі