На Рівненщині у парку вкрали більше півмільйона державних коштів

На Рівненщині у парку вкрали більше півмільйона державних коштів
0
На Рівненщині у парку вкрали більше півмільйона державних коштів

Активісти партії "Народного контролю" продовжують домагатися притягнення до відповідальності причетних до розкрадання коштів у Національному природному парку "Дермансько-Острозький". Про це повідомив керівник Рівненської обласної організації партії Дмитро Сільман.

"Народний контроль" вимагає об’єктивного розслідування щодо завданих державі збитків і тому звернувся до Держаудитслужби з вимогою вжити відповідних заходів щодо законності дій їхніх працівників, які приховують та нівелюють результати перевірки парку "Дермансько-Острозький", у результаті якої виявлені явні факти крадіжки державних коштів в сумі понад півмільйона гривень.

- Навіщо нам контролюючі органи, якщо встановлені ними порушення не підтримуються державою? Ми ретельно вивчаємо справу НПП "Дермансько-Острозький" уже другий рік і вбачаємо змову певних осіб для того, щоб державні підприємства і надалі слугували підсобним господарством для їх керівників, а не виконували належних функцій. Будемо готувати відповідний депутатський запит від народного депутата Дмитра Добродомова, – зауважив Сільман. Також очільник "Народного контролю" в області продемонстрував копію відповіді від аудиторів.

Варто зауважити, що згідно ст.6 Закону України "Про основні засади здійснення державного фінансового контролю Україні" фінансове забезпечення діяльності органу державного фінансового контролю здійснюється за рахунок коштів державного бюджету. Проте ДФІ у Рівненській області у травні 2016р., через відсутність коштів на сплату судового збору, відкликала свою касаційну скаргу до Вищого адміністративного суду. Таким чином у справі з повернення завданих державі збитків Національним природним парком "Дермансько-Острозький" у сумі 681 542,35 грн, поставили крапку.

Головна світлина - Zdolbuniv city

0
Наука і технології # Рівненщина # Дмитро Сільман # Народний контроль # Дермансько-Острозький # національний природний парк
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі