"Гріш ціна вам у базарний день" - у райраді на Рівненщині скандал через затримання на хабарі заступника очільника району [ВІДЕО]

0
"Гріш ціна вам у базарний день" -  у райраді на Рівненщині скандал через затримання на хабарі заступника очільника району [ВІДЕО]

Сьогодні, під час засідання позачергової сесії Рівненської районної ради, голова РДА Володимир Пилипчук прозвітував щодо ситуації, пов’язаної з отриманням хабара його першим  заступником Ігорем Грубим. 

Нагадаємо, посадовця затримали 23 жовтня поблизу РДА. Його підозрюють в отриманні неправомірноі вигоди у розмірі 10 тисяч доларів США за вирішення земельних питань. Сам Ігор Грубий, під час обрання йому запобіжного заходу, у суді вини своєї не визнавав. Проте суд взяв його під варту на два місяці та визначив заставу у розмірі 180 000 гривень. Вже наступного дня чиновник вийшов під заставу на волю. Наразі триває досудове слідство.

Тим часом, голова РДА Володимир Пилипчук, відсторонив свого першого заступника від виконання обов`язків:

- Стався прикрий прецедент, про який мені відомо не більше ніж вам. На виконання ухвали слідчого судді, відбулося відсторонення від займаної посади Ігора Грубого, - зазначив голова РДА Володимир Пилипчук. - Сьогодні йде слідство і я особисто сприятиму в його розслідуванні. 

Голова Рівненрайради Микола Сальчук попросив пояснень у начальниці районного відділу містобудування, архітектури та будівництва Інни Цуканової, оскільки в неї теж у кабінеті був обшук. Варто нагадати, що за попередньою інформацією, начальниця підозрювалася в посередництві під час отримання хабара. Проте пізніше, чиновницю перевели у статус свідка. 

 

 

- Так, у мене був проведений обшук і вилучені особисті кошти. Наразі, допитали мене в якості свідка, - пояснила Інна Цуканова.

Під час доповіді Володимира Пилипчука та пояснень Інни Цуканової серед депутатів зчинився справжнісінький скандал. А депутатка Тамара Плошніца звинуватила голову райадміністрації та архітекторку в обмані та маніпуляціях із землею в Шпанівській с/р.

Як все відбувалося, дивіться у ВІДЕО:

 

 

 

 

 

0
Політика Наука і технології
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі