На Рівненщині вбили власника пилорами, бо не позичив гроші

На Рівненщині вбили власника пилорами, бо не позичив гроші
8
  • На Рівненщині вбили власника пилорами, бо не позичив гроші
  • На Рівненщині вбили власника пилорами, бо не позичив гроші

В ізоляторі тимчасового тримання перебуває 24-річний мешканець села Сновидовичі Рокитнівського району, якого вчора, 23 травня, затримали за підозрою у вчиненні умисного вбивства односельця, приватного підприємця.

Про відсутність зв’язку із 43-річним жителем села Сновидовичі до поліції повідомив 45-річний житель Житомирської області. Він зазначив, що його рідний брат іще 22 травня виїхав на автомобілі із території власного приватного господарства та додому так і не дістався.

У результаті проведених розшукових заходів і першопочаткових слідчих дій оперативники виявили тіло чоловіка із ознаками насильницької смерті в меліоративній канаві поруч із автодорогою сполученням «Київ-Ковель-Ягодин» в Олевському районі Житомирської області. Правоохоронці встановили й особу, причетну до скоєного злочину, яким виявився 24-річний односелець.

Близько 22-ї години 22 травня молодик, який ще з підліткового віку потрапляв у поле зору правоохоронців і раніше судимий за незаконну порубку лісу, крадіжку та хуліганство, прийшов у селі Сновидовичі на територію пилорами та попросив у 43-річного власника позичити гроші. Однак почув відмову, на яку зловмисник відповів ударами по голові дерев’яною палицею, унаслідок чого потерпілий втратив свідомість. На території господарства у той час вже нікого не було. Аби приховати злочин, 24-річний чоловік зателефонував своєму 31-річному знайомому. Обоє завантажили 43-річного односельця у його ж автомобіль «Volkswagen Touareg», попередньо із салону викравши тисячу гривень, і направилися в сторону Києва. Біля села Кам’янка Олевського району вони викинули потерпілого у меліоративну канаву. Доїхавши до Коростеня, поблизу однієї із АЗС залишили позашляховик і попутним транспортом дісталися додому.

«24-річного жителя села Сновидовичі затримали у порядку статті 208 Кримінального процесуального кодексу України, — повідомив заступник начальника ГУНП в Рівненській області  - начальник слідчого управління Олександр Панасюк. — Слідчі повідомили йому про підозру у вчиненні злочину за пунктом 6 частини 2 статті 115, частиною 4 статті 187, частиною 2 статті 289 Кримінального кодексу України (умисне вбивство, розбій і незаконне заволодіння транспортним засобом). Вирішується питання про обрання запобіжного заходу у виді тримання під вартою. Санкція інкримінованої підозрюваному статті передбачає позбавлення волі від десяти до п’ятнадцяти років або довічне позбавлення волі».

Відповідно до лікарського свідоцтва смерть 43-річного жителя села Сновидовичі настала внаслідок мозкової коми, відкритої черепно-мозкової травми із переломом кісток склепіння черепа із масивними крововиливами у головний мозок.

Слідчі дії тривають, зокрема і відносно 31-річного чоловіка, якого теж затримали в порядку статті 208 КПК України.

Відділ комунікації поліції Рівненської області

8
Кримінал
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі