На Рівненщині відбулась тристороння соціально-економічна рада

На Рівненщині відбулась тристороння соціально-економічна рада
0
На Рівненщині відбулась тристороння соціально-економічна рада

Конструктивний діалог та комунікація – на Рівненщині відбулось чергове засідання територіальної тристоронньої соціально-економічної ради.

Серед присутніх - перший заступник голови Рівненської ОДА Сергій Подолін, керівництво федерації профспілок Рівненщини та представники профспілкових організацій та робітники.

Учасники зустрічі зібрались, щоб обговорити питання тарифної політики у сфері енергетики, а також про зміну адміністративно-територіального устрою області.

Так, Сергій Подолін поінформував, що за ініціативою глави держави Уряд уже напрацював інструменти для зниження цін на газ для населення до 6,99 грн за 1 кубометр. Передусім це стосується індивідуальних домогосподарств.

— Ринок газу відкрив закон, що був прийнятий у 2015 році. Але сьогодні без втручання в ситуацію вже б у лютому його кубометр міг подорожчати до 12 гривень. Але цього завдяки владі не відбулося. Прийняті рішення і ціна за газ становить 6,99, за транспортування – 1,79, - розповів посадовець.

Також під час наради учасники обговорили питання, що стосується зміни адміністративно-територіального устрою, реформування райдержадміністрацій. Адже тепер на Рівненщині розпочали працювати 4 РДА, замість 16-ти.

— Процес реорганізації РДА координує облдержадміністрація. До складу комісій з реорганізації входять працівники юридичної, кадрової, бухгалтерської служб, інших відділів і управлінь райдержадміністрацій. Комісії реєструють новоутворену РДА, вносять зміни в реєстраційні документи діючих адміністрацій, припиняють юридичні дії старих РДА, проводять інвентаризацію та передачу майна тощо. Також комісії мають звільнити або перевести на нову роботу працівників ліквідованих РДА, - пояснює Сергій Подолін.

Варто зазначити, що Уряд перерозподілив частину бюджетних призначень, а саме 879 млн грн, передбачених у державному бюджеті за загальнодержавними видатками Міністерству фінансів для забезпечення окремих видатків, пов’язаних з ліквідацією районів.

Розподіл частини бюджетних призначень здійснено за єдиними підходами з урахуванням середньомісячної заробітної плати для райдержадміністрацій, врахованої на 2021 рік, та кількісних показників, наданих облдержадміністраціям за встановленими постановою Уряду формами. 

Нагадаємо, до Рівненської РДА приєдналися Здолбунівська, Березнівська, Корецька, Костопільська, Гощанська, Острозька;

до Сарненської РДА – Дубровицька та Рокитнівська;

до Дубенської РДА – Демидівська, Млинівська і Радивилівська;

ще із двох РДА – Зарічненської та Володимирецької – буде утворена одна РДА в новому – Вараському районі, де до цього була відсутня адміністрація.

Так, по завершенню ради сторони соціального діалогу підтримали усі ініціативи та домовились продовжувати співпрацювати у тристоронньому порядку.

 

Читайте також: Жителі Рівненщини, які користуються електроопаленням, отримають компенсації

Читайте також: Голосування в інтернеті: Рада підтримала закон Зеленського про референдум

Читайте також: Штрафів за невчасно сплачені газ або тепло за січень – не буде

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі