"Патрульні підробили схему"- дружина судді судиться з відомою рівненською юристкою

2
  • "Патрульні підробили схему"- дружина судді судиться з відомою рівненською юристкою
  • "Патрульні підробили схему"- дружина судді судиться з відомою рівненською юристкою

Ще у квітні цього року трапилась незначна ДТП у Рівному. Автомобіль відомої у Рівному юристки Ольги Поліщук виїздив з перевулку і зупинився. В цей час дружина судді апеляційного суду Олена Гладка їхала заднім ходом і в`їхала в авто що планувало виїздити на дорогу. Була викликана поліція, складено протокол і пройшло не одне судове засідання. Та суд провадження закрив і не побачив жодних порушень. Що ж сталося - розбирались сайт "ВСЕ".

За словами Ольги Поліщук, вона на автомобілі "Ауді" виїздила з двору та зупинилась перед виїздом на проїзджу частину. В той час на дорозі заднім ходом почав рухатись автомобіль Олени Гладкої "Фольсваген" і спричинив наїзд на автомобіль юристки. Після зіткнення було викликано патрульну поліцію, яка в свою чергу зафіксувала порушення і підтвердила факт наїзду на "АУДІ". 

Проте, дружина судді Олена Гладка надала заяву у якій вказала, що зіткнення автомобілів не відбулося. А місце удару на автівці покрите корозією. 

 

 

Далі у заяві Олена Гладка звинуватила патрульну поліцію у підробці документів складених на місці пригоди. Також стверджує начебто до приїзду патрульних, працівникі ГУНП М. Козаченко та О. Ярощук які опинились на місці пригоди раніше патрульних - вимагали 300 доларів за пошкодження авто Ольги Поліщук.

"Вони вимагали з мене 300 доларів. Це працівники поліції. Щодо патрульних, згідно схеми що вони склали, то получається, що я винувата але там вони не врахували багато обставин і не відмітили заїзд до школи. Вони сказали, що я винна у будь якому випадку, бо я здавала назад. Та і Ольга Поліщук мала виїзджаючи врахувати дорожню обстановку. Зіткнення автомобілів не відбулося, між ними була приблизно півметрова відстань. Патрульний сказав, що в мене машина пошкоджена, хоча в мене жодних царапин чи подряпин не було. Хай Ольга ходить на судові засідання і суд справедливо вирішить хто винен.  "- пояснює Олена Гладка

 

У Патрульній поліції шоковані подібним звинуваченням і пояснюють, що все було складено вірно і правильно:

 

 

"Ми приїхали на той виклик і було чітко видно, що вона взад здавала і зачепила автомобіль. Я задавав питання і зрозумів, що вона дійсно здавала назад і винувата. Ми склали схему ДТП де чітко вказали як автомобілі стоять і як вони рухались. Точно пригадую, що у п. Олени не було страхового полісу і завдані збитки ймовірно треба платити з власної кишені. І говорити що ДТП не було це взагалі.. Чітко видно, що і на її авто були пошкодження, - коментує Едуард Холод.

Суд першої інстанції закрив провадження у справі про притягнення Олени Гладкої до відповідальності, бо не побачив адміністративного правопорушення. Постраждала юристка нині подала апеляційну скаргу, адже вважає що остання ухвалена з порушеннями. Адвокат вважає, що суд не врахував усіх наявних доказів: 

 

 

"Доказами в адміністративному судочинстві є будь-які фактичні дані, на підставі яких суд встановлює наявність або відсутність обставин, що мають значення для правильного вирішення справи. Рішення по справі про адміністративне правопорушення повиння бути обґрунтованим, а саме ухвалене судом на підставі повно і всебічно з'ясованих обставин в адміністративній справі, підтверджених тими доказами, які були досліджені під час судового розгляду справи з урахуванням вимог статті 70 КАС України щодо належності та допустимості доказів або обставин. У зв’язку з тим, що судом не було взято до уваги докази винуватості Гладкої Олени Володимирівни, а саме протокол про адмістративне правопорушення, схема дтп та ін., на даний час судове рішення щодо відсутності у діях Гладкої О.В. скоаду адміністративного правопорушення довелося оскаржувати в суді апеляційної інстанції,"- коментує адвокат Ілля Волошин.
 
Постраждала Ольга Поліщук ввважає, що потрапила до "системи" і просто принципово зобов`язана довести справу до кінця. В основу судового рішення першої інстанції покладені покази свідка Андрійчука О.І. щодо відсутності у діях Гладкої О.В. складу адміністративного правопорушення. Однак вона вважає -  суд першої інстанції відступив від встановлених процесуальним законом вимог та не з’ясував, що свідок Андрійчук Олександр Іоілович перебуває у робочих та дружніх стосунках з адвокатом Горюновим Ігорем, який надає правову допомогу Гладкій Олені , особі яка притягається до адміністративної відповідальності по даній справі. Андрійчук Олександр Іоілович також є адвокатом та бере участь у спільних справах разом з Горюновим Ігорем Миколайовичем, переслідуючи при цьому спільний інтерес з останнім, зокрема виступаючи захисниками однієї і тієї ж особи по певній категорії справ.
 
 
 
"Дії, які вчиняє Гладка О.В. щодо ухилення від адміністративного правопорушення вчинене нею, я можу назвати виключно правовим нігілізмом, який на сьогоднішній день широко розповсюджений на території нашої держави. Однак, неприємним є той факт, що ігнорування вимог закону та зневажливе ставлення до системи права в цілому, ми спостерігаємо в діяннях саме тих людей, які мають поставити принцип верховенства права на перше місце у своїй трудовій діяльності. Поліцейські, що були присутні при оформленні ДТП, що сталася за участі Гладкої О.В. грубо дискредитовані дружиною судді з метою ухилення від відшкодування шкоди, що була завдана Гладкою О.В. моєму автомобілю. На даний час звинувачення, безпідставно висунуті Гладкою О.В. щодо мене та вищезазначених осіб спростовуються у встановленому процесуальним законом порядку,"- коментує Ольга Поліщук.
 
Крапку у цій справі безумовно поставить суд, та важливо щоб він врахував усі обставини та виніс виключно справедливе рішення, не зважаючи на такі обставини як чиїсь сімейні вузи та дружні стосунки.


Деякі фото з особистих сторінок ФБ та Рівне Інформаційне. 

 

 

 

2
Наука і технології # Ольга Поліщук # Олена Гладка
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі