На Рівненщині визначили переможців конкурсу громадських проектів

На Рівненщині визначили переможців конкурсу громадських проектів
0
На Рівненщині визначили переможців конкурсу громадських проектів

Розвиваючі студії в інтернатах, психологічна служба для учасників АТО, громадський рух на Демидівщині, навчання демократії у Гощі – ці та інші проекти громадських організацій отримають бюджетні гроші.

Так, за результатами обласного конкурсу 300 тисяч гривень на реалізацію своїх ініціатив отримають 7 громадських та благодійних організацій.
Ці кошти буде спрямовано на розвиток громадянського суспільства на території Рівненщини. Зокрема, більшість проектів будуть реалізовуватися саме в районах області та охоплюють категорію сільських жителів.

Так, активісти з ГО «Сприяння розвитку села» планують активізувати громадський рух на Демидівщині. Волонтери з Гощі - навчатимуть молодь свого району захищати свої права та інтереси демократичним шляхом. У Рівному, Дубно та Костополі активісти «Громадянської мережі ОПОРА» планують підвищувати рівень комунікацій між владою та громадою.

Представники «Рівненської федерації малого та середнього бізнесу «Єдність» візьмуться за підвищення рівня комп’ютерної грамотності, вмінь та навичок у сфері е-демократії.
«Фонд молодіжних ініціатив «Крила» реалізовуватимуть свій проект, який має інклюзивний напрямок. А саме, в інтернатах області проводитимуть серію навчальних та розвиваючих студій «Я можу» із залученням дітей та молоді різних соціальних груп, аби адаптувати підлітків до «дорослого» життя.

Також благодійники організації «Мережа 100% життя Рівне» кошти обласного бюджету хочуть витратити на підготовку фахівців у сфері охорони здоров’я та соціального захисту населення для покращення надання якісної паліативної допомоги.
Свій успішний досвід створення мережі соціальних працівників при селищних радах для допомоги учасникам АТО і членам їх сімей у Рівненському районі ГО «Психологічна служба Євромайдану» хоче перенести на всю область.
Нагадаємо, обсяг бюджетного фінансування проекту не перевищує 49,5 тисяч гривень, що становить 75% від загальної суми кошторису. Решта 25% має надати громадська організація.

0
# проекти
Читайте також
1618
Рівняни голосуватимуть за проекти громадського бюджету Рівного
1
Читати далі
1282
На які Рівненські проекти витратяться гроші з бюджету наступного року?
Так, за результатами голосування рівнян, члени Координаційного комітету одноголосно затвердили наступні проекти-переможці громадського бюджету Рівного
0
Читати далі
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі