На Рівненщині за благодійність можна придбати землю дешевше

На Рівненщині за благодійність можна придбати землю дешевше
0
На Рівненщині за благодійність можна придбати землю дешевше

Черговою гучною земельною суперечкою відзначилася остання сесія Квасилівської селищної ради. На ній більшість депутатів ухвалили рішення продати земельну ділянку поблизу кафе «Затишок» громадянці Галині Шепеляк за 53 876 гривень. Однак влаштувала подібна сума далеко не усіх. Знайшлися обранці, які вважають, що ціну відверто занизили, внаслідок чого бюджет селища недоотримає чимало коштів.

Як з’ясувалося під час засідання, експертну грошову оцінку земельної ділянки площею 0,1234 розробило ТОВ «Нива-Експерт». Передбачається, що більша частина цієї землі буде використана кафе «Затишок» для розміщення та експлуатації основних, підсобних і допоміжних будівель  та споруд технічної інфраструктури (виробництво та розподілення газу, постачання пари та гарячої води, збирання, очищення та розподілення води).

До заперечень депутатів з числа членів земельної комісії, які не погоджувалися з ціною і запевняли, що на своєму засіданні дане питання на розгляд сесії не виносили, прийнявши рішення рекомендувати провести повторну експертну оцінку, керівництво селищної ради не прислухалося. Тож питання продажу землі поставили на голосування, а більшість депутатів його підтримали.

На захист Галини Шепеляк та її права придбати землю саме за такою ціною, виступила депутат селищної ради Віта Кисільова:

– На 8 сотках цієї землі проходять комунікації, а на інших чотирьох – зроблять благоустрій для відвідувачів кафе «Затишок». Я довго мовчала, але Галина Шепеляк впродовж трьох років поспіль витрачала великі кошти на новорічні благодійні свята для особливих дітей та дітей учасників АТО, купувала подарунки і запрошувала рівненських аніматорів. Крім того, підприємець платить 60 тисяч гривень податків щомісяця.

Натомість, інший депутат Квасилівської селищної ради, член політичної партії «Сила Людей» Віктор Манжеран вважає, що дана земельна ділянка мала б коштувати як мінімум удвічі дорожче:

– Цього року Квасилівська селищна рада хотіла виставити на продаж з аукціону одну із земельних ділянок площею 6 соток. Мала вона не найкраще розташування, та ще й уся була затоплена водою. Тоді ми звернулися до тієї ж фірми «Нива-Експерт» і вона оцінила ділянку у 140 тисяч гривень! Звісно, за подібну ціну її ніхто так і не купив.

Зараз же ми продали за безцінь вдвічі більшу за розміром земельну ділянку, яка знаходиться в одному з найкращих районів Квасилова. Сумно, що депутати прийняли подібне рішення і позбавили бюджет селища багатьох десятків тисяч гривень, які можна було додатково заробити. Ми маємо припинити розбазарювання квасилівських земель, яких у власності громади і так майже не залишилося.

0
# Рівненщина # Квасилів
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі