Рівненщина: за жорстоке вбивство собаки чоловік може сісти на три роки (ФОТО 18+)

Рівненщина: за жорстоке вбивство собаки чоловік може сісти на три роки (ФОТО 18+)
0
Рівненщина: за жорстоке вбивство собаки чоловік може сісти на три роки (ФОТО 18+)

Дев’ятого грудня під час моніторингу соцмереж рівненські правоохоронці побачили пост про жорстоко вбиту собаку. Інцидент трапився у селі Морозівка, що у Корецькому районі на Рівненщині. Молода вівчарка задушила шість курок, за що власники пташок вирішили поквитатись з твариною. Собаці  розбили голову, повідомляють у пресслужбі Нацполіції Рівненської області.

Собака проживала на місцевій пилорамі, за нею доглядав власник. Того дня, 8 грудня, собака подушила двох сусідських курей. Розлючені сусіди заманили собіку на подвір’я та двічі вдарили по голові арматурою. Від цього у тварини розколовся череп та влетіло око. Втім, на той момент собака ще була жива.

Наступного ранку зловмисник відвіз собаку до будинку власника пилорами. Побачивши стан тварини її господар вирішив її приспати, купивши відповідний укол для евтаназії.

Нападника затримали, наразі він спілкується зі слідчими. Вирішують питання щодо повідомлення чоловіку про підозру у вчиненні злочину. Якщо провину чоловіка доведуть у суді – йому загрожує до трьох років за гратами.

Тим часом зооактивісти в мережі розповідають про зовсім іншу сторону вбивства.


Очевидці події розповідають, що тварина була абсолютно контактна, інстинктивно забігла в курятник, де задушила пару курей. Власники птиці виманили вівчарку на подвір’я та зв’язали тварині лапи. Собаку довгий час били та знущались над нею. Після чого викололи очі, розбили голову та залишили помирати. Через деякий час ще живу собаку завезли до її господаря та перекинули йому через паркан. Люди викликали ветеринарів, та не було необхідних уколів для евтаназії. У страшній агонії собака помирала більше доби.

До слова, сьогодні активісти Рівненщини провели ряд акцій задля висвітлення події та подальшого покарання живодерів. Зоозахисники та просто небайдужі громадяни ходили до Морозівської сільської ради, до будинку живодерів та до Корецькоговідділку поліції.

За слів активістів, їхнє прохання було почуте. Слідство триває.

 

0
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі