На Рівненщині зафіксовані найбільші обсяги незаконної вирубки лісів в Україні

 На Рівненщині зафіксовані найбільші обсяги незаконної вирубки лісів в Україні
1
 На Рівненщині зафіксовані найбільші обсяги незаконної вирубки лісів в Україні

Державне агентство лісових ресурсів України проаналізувало оперативну інформацію про стан забезпечення охорони лісів від незаконних рубок.

Зокрема, за перше півріччя 2017 року обсяг незаконних рубок лісу в Україні склав 14,4 тис. куб. м, що на 1,4 тис. куб. метрів менше, ніж за аналогічний період минулого року. Сума заподіяної шкоди склала 85,8 млн грн, відшкодовано – 4 млн гривень.

Найбільші обсяги незаконних рубок виявлені в лісах Рівненської – 2152 куб. м, Херсонської – 1693 куб. та Житомирської областей – 1168 куб. м.

Значною є частка незаконних рубок, скоєних невстановленими лісопорушниками. У Донецькій області вона складає 99,5%, Херсонській – 98%, Дніпропетровській – 97%, Одеській – 96%, Миколаївській – 96%, Запорізькій – 94%, Тернопільській – 89%, Кіровоградській – 87%, Полтавській – 87%  та Рівненській – 82%.

Головними причинами збільшення обсягів вирубки лісів є діяльність технічно оснащених злочинних груп, низький рівень матеріального забезпечення населення, яке змушене задовольняти свої життєві потреби у незаконний спосіб, а також велика кількість неконтрольованих приватних пилорам, які скуповують незаконно добуту деревину.

В значній мірі поширенню незаконних рубок у південних і східних регіонах України сприяє відсутність бюджетного фінансування для утримання працівників державної лісової охорони, що спонукає їх до звільнення з роботи за власним бажанням, внаслідок цього значні площі лісів залишаються без нагляду.

Мають місце випадки коли працівники державної лісової охорони не виконують належним чином свої обов’язки, а окремі з них сприяють скоєнню незаконних рубок. З початку року до дисциплінарної відповідальності притягнуто 467 працівників державної лісової охорони, звільнено із займаних посад 64 особи, проти 9 осіб розпочаті кримінальні провадження.

У зв’язку з ситуацією, Держлісагентством видано наказ, яким доручено начальникам обласних управлінь розробити та здійснити заходи щодо належної організації охорони лісів та посилення відповідальності працівників державної лісової охорони за неналежне виконання ними своїх посадових обов’язків. А також посилити оперативну роботу відомчих рейдових бригад з охорони лісів від лісопорушень за участю працівників правоохоронних та природоохоронних органів і громадських інспекторів з охорони довкілля.

1
# Рівненщина # контрабанда # Вирубка лісів
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі