На Рівненщині закрили ДНЗ через неякісну воду

На Рівненщині закрили ДНЗ через неякісну воду
0
На Рівненщині закрили ДНЗ через неякісну воду

Санітарно-епідеміологічна станція міста Вараш у понеділок, 4 вересня, надала заключні результати щодо питної води у садочках міста. Як зазначено у документі, лише у ДНЗ №4 питна вода не відповідає санітарним нормам. За повторними аналізами, які бралися 31 серпня у ДНЗ №6 з'ясували, що питна вода відповідає стандартам, як і в інших освітніх закладах міста.

На офіційному сайті Вараської міської ради начальник освіти Олена Корінь, зазначила , що таку ситуацію міг спричинити як тривалий застій води в трубах, так і неякісний ремонт сантехнічного обладнання:

«В ситуації, яка склалася у ДНЗ №4, причина поганих результатів досліджень ще не виявлена. Влітку дітей в садках майже немає і вода не циркулює по системі. Коли воду спускають – все стає добре. Окрім того, більше місяця в цьому садочку приватний підприємець Сергій Присяжнюк проводив сантехнічні роботи з заміни труб. Якість виконання цих робіт буде перевірено». Наразі ДНЗ №4 не працює, дітей перевели до інших навчальних закладів. Повторні дослідження питної води буде проведено у середу, 6 вересня».

Дивує той факт, чому воду на пробу беруть не за тиждень до початку навчального року, а у переддень, і результати приходять тоді, коли діти вже навчаються (тому що офіційно навчання у ДНЗ розпочалось 1 вересня, а деякі ДНЗ приймають дітей і в серпні, щоб "діти звикали до групи"). 

0
# Рівненщина # Вараш # днз
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі