На Рівненщині закриють інтернати?

На Рівненщині закриють інтернати?
0
На Рівненщині закриють інтернати?

Заступник голови Рівненської ОДА Світлана Богатирчук-Кривко взяла участь у Всеукраїнському семінарі «Забезпечення найкращих інтересів дитини в умовах реформи системи інституційного догляду та виховання дітей». Про це повідомляє офіційний сайт Рівненської облдержадміністрації. Серед основних меседжів наради – вивести дітей з інтернатів та забезпечити їх виховання у сім’ях або в умовах, максимально наближених до сімейних.

На семінарі обговорили важливість впровадження процесу деінституціалізації, який передбачає заміну системи виховання дітей в інтернатах. Він не обмежується тільки виведенням дітей із закладів, а передбачає розвиток мережі превентивних і підтримуючих послуг, орієнтованих на задоволення потреб дітей і захист їх прав.

«На Рівненщині ми спрацювали на випередження. Головою облдержадміністрації Олексієм Муляренком вже підписано розпорядження щодо реформування системи інституційного догляду і виховання дітей, тобто в інтернатах. Нам потрібно відмовлятися від такої ганебної радянської структури. Такі країни Європи, як Чехія, Болгарія, Румунія, поступово відходять від цього, на їх прикладі будемо і ми міняти систему. Дітей потрібно забирати в сім’ї», - зазначила Світлана Богатирчук-Кривко.

За словами заступника голови ОДА, кошти, які витрачає держава на утримання інтернатних закладів, краще направити в сім’ю – надати адресну допомогу людям, які виховують дитину.

Нагадаємо, нині на Рівненщині шукають патронатні сім’ї для дітей, які опинилися в складних життєвих обставинах. Тобто подружжя, в якому один із членів родини професійно виконуватиме обов’язки патронатного вихователя, та отримуватиме за це кошти.

Станом на 1 січня 2017 року на Рівненщині зафіксовано 1798 дітей-сиріт та позбавлених батьківського піклування. З них 1411 перебувають під опікою, 300 – у прийомних сім’ях та будинках сімейного типу, 54  виховуються в будинку-інтернаті, будинку дитини та обласних інтернатних закладах освіти. В центрі соціально-психологічної реабілітації перебуває 55 дітей.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі