На Рівненщині замовники будівництва відмовлялися сплатити 290 тис грн в бюджет

На Рівненщині замовники будівництва відмовлялися сплатити 290 тис грн в бюджет
0
На Рівненщині замовники будівництва відмовлялися сплатити 290 тис грн в бюджет

Належна інженерно-транспортна та соціальна інфраструктура є необхідною умовою розвитку регіону. Джерелом для бюджетного фінансування потреб розвитку інфраструктури населеного пункту є пайова участь замовників об’єктів будівництва, яка полягає у сплаті ними до місцевого бюджету коштів у визначеному відповідно до закону розмірі.

Разом з тим, Сарненською місцевою прокуратурою встановлено, що перед введенням в експлуатацію на території м.Сарни об’єкта нерухомості двома громадянами проігноровано вимоги містобудівного законодавства щодо укладання з органом місцевого самоврядування договору пайової участі у розвитку інженерно-транспортної інфраструктури, унаслідок чого місцевий бюджет недоотримав майже 290 тис грн. 

У зв’язку з цим прокуратура заявила в інтересах Сарненської міської ради та громади позов про стягнення солідарно із забудовників збитків у формі упущеної вигоди на зазначену суму. Однак у задоволенні позовних вимог прокуратури суд першої інстанції відмовив. 

Не погодившись із таким рішенням суду, принципово відстоюючи правову позицію, прокуратура Рівненської області оскаржила його в апеляційному порядку. 

За результатами розгляду скарги прокуратури, законність її вимог підтвердив Апеляційний суд Рівненської області, який скасував попереднє незаконне судове рішення та постановив нове, яким позов Сарненської місцевої прокуратури задовільнив у повному обсязі.

Таким чином, завдяки наполегливій та послідовній позиції органів прокуратури Рівненщини місцевий бюджет поповниться на майже 290 тис грн коштів пайової участі у створенні та розвитку інфраструктури м. Сарни.

0
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі