На Рівненщині запрацювали дві збудовані «з нуля» медичні амбулаторії

На Рівненщині запрацювали дві збудовані «з нуля» медичні амбулаторії
0
На Рівненщині запрацювали дві збудовані «з нуля» медичні амбулаторії

У селах Полиці та Колки, що на Поліссі, запрацювали амбулаторії. Обидва медичні заклади побудовані «з нуля» та оснащені усім необхідним медичним обладнанням.

У рамках робочої поїздки голова Рівненської ОДА Віталій Коваль взяв участь в урочистому відкритті Полицької амбулаторії, що у Вараському районі.

«Нова амбулаторія у селі Полиці – це одна із сотень маленьких перемог, яких крок за кроком стає все більше. Понад тисячу об’єктів по усій країні будується у рамках президентської програми. Але для кожного жителя громади ближче те, що поруч, це дає спокій, впевненість і відчуття захищеності. І це про медзаклад в Полицях, в якому жителі 8-ми сіл зможуть отримати допомогу в комфортних умовах. А це понад 5 тисяч пацієнтів», – звернувся до медиків і громади Віталій Коваль.

В амбулаторії розгорнуто 8 кабінетів: приймальна, кабінети лікаря, кабінет щеплень, оглядова, стерилізаційна, кімната для медперсоналу, кімната здоров’я. На базі процедурного кабінету розгорнуто автоматизоване лабораторне обладнання. Водопостачання, опалення, каналізація – автономні, є гаряча вода.  Важливо, що тут облаштоване і житло для лікаря.

«Це надзвичайний подарунок для громади. Ми усі у захваті – заклад гарний і ззовні, і зсередини. На будівництво амбулаторії передбачили майже 10 мільйонів гривень. Ще на 3 мільйони закуплено першокласне медичне обладнання.  Це дійсно приклад співпраці – державної, обласної, районної і місцевої влади», – поділився враженнями голова Полицької громади Микола Озеруга.

Покращені медичні послуги отримуватимуть і жителі 5 сіл Сарненського району. У Колках – теж новосілля. Заклад має свою лабораторію, кабінети лікарів, персоналу, кімнату для зберігання медпрепаратів та дитячу.

Новозбудована амбулаторія обслуговуватиме понад 3,5 тисячі пацієнтів – це жителі села Колки та 4 навколишніх населених пунктів. Таким чином, завдяки державній програмі населення Рівненщини відчуває колосальну допомогу. Адже самотужки Колківська громада не зможе збудувати такий заклад.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі