На Рівненщині запрацював комплекс для виробництва м’яса в мусульманських традиціях

На Рівненщині запрацював комплекс для виробництва м’яса в мусульманських традиціях
0
237
0
На Рівненщині запрацював комплекс для виробництва м’яса в мусульманських традиціях

Сертифіковану продукцію маркування «халяль», яка підтверджує відповідність мусульманським традиціям, відтепер виготовлятимуть на Рівненщині. Це перший інноваційний комплекс ВРХ, який буде виготовляти екологічну, безпечну та корисну продукцію.

Сьогодні голова Рівненської ОДА Віталій Коваль разом з Надзвичайним та Повноважним Послом Туреччини в Україні Ягмуром Гульдере та заступником керівника Офісу Президента Андрієм Сибігою відвідали комплекс.

«Сьогоднішнє відкриття інноваційного цеху – це місток дружби між народами. І для Рівненщини цей інвестиційний проект дуже важливий і довгоочікуваний. Відтепер в області створюється нова екосистема, адже нині зв’язки між агровиробництвом і покупцем з-за кордону набудуть нових якісних показників», – зазначив Віталій Коваль.

Так, будівництво цеху розпочалось навесні. Увесь хід побудови, монтажу та закупки необхідного обладнання контролювали турецькі експерти, аби весь технологічний процес відповідав канонічним вимогам Ісламу (Шаріату).

«Це точка росту не лише для Рівненщини, але й для усієї України. Усі міждержавні напрацювання повинні конвертуватись саме у такі результативні проекти. Тут ми побачили нові підходи праці, сучасні технології та справжніх фахівців своєї справи. Бажаю підприємству розвитку та процвітання, переконаний, ви на правильному шляху», – зазначив Андрій Сибіга.
ч
Так, щоб виготовити «халяльне» м'ясо, потрібно здійснити забій особливим способом. Цей спосіб має бути швидким і безболісним. Окрема увага приділяється відсутності залишків крові у м’ясі.

«Після пусконалагоджувальних робіт ми подамо заявку на отримання сертифікату «Халяль». Він дозволить експортувати продукцію в усі ісламські країни. Перевагу мають і місцеві фермери - вони зможуть не збувати ВРХ за безцінь, а нарешті почати заробляти на реалізації якісного м’яса», – розповідає директор ТОВ «Халяль Компані» Сергій Марчук.

Виробничі потужності новозбудованого високотехнологічного забійного комплексу ВРХ – 10 тонн продукції за зміну. Тут є сучасний цех обвалки, фасування, охолодження, турецька лінія вакуумування, а також сучасні холодильні камери. Також створять комфортні умови праці для більше 200 працівників.

«Україна – дуже потужна та сильна країна. І відкриття цього важливого підприємства на Рівненщині це ще одне підтвердження цих слів. Ми віримо, що Турецько-Українські торгівельно-промислові зв’язки будуть зростати», – зазначив Надзвичайний та Повноважний Посол Туреччини в Україні Ягмур Гульдере.

0
Суспільство
Щоб отримати доступ до усіх коментарів або залишити відгук потрібно:
Найцікавіші матеріали
118
Ректор, плавець та блогерка: відомі мешканці Рівненщини закликали до вакцинації від COVID-19
0
Читати далі
48
Залежність від цукру – ситуація психологічна: Комаровський пояснив постійне зловживання солодощами
0
Читати далі
86
ЦНАП на «Златі» відновив роботу
0
Читати далі
48
МОЗ розширило список працівників, які підлягають обов'язковій вакцинації проти COVID-19
0
Читати далі
107
Підприємство на Сарненщині «Журавушка» матиме змогу користуватися пільгами на оподаткування
0
Читати далі
113
Суд не пом’якшив покарання чоловіку, через хобі якого на Рівненщині загинуло двоє дітей
0
Читати далі
58
На Рівненщині 74,5% дітей отримали два щеплення від кору
0
Читати далі
63
У ЦНАПах Рівненщини можна пошерити цифрові копії документів через «Дію»
0
Читати далі
157
На Рівненщині через негоду легковик злетів у кювет
0
Читати далі