На Рівненщині знову захищатимуть аграріїв. У штабах

На Рівненщині знову захищатимуть аграріїв. У штабах
0
На Рівненщині знову захищатимуть аграріїв. У штабах

Штаб, створений при Рівненській облдержадміністрації, продовжить допомагати фермерам Рівненщини боротися зі спробами рейдерських захоплень земель та зібраного урожаю. До складу штабу входять представники влади, юристи, правоохоронці, аграрії. Ініціаторами відновлення роботи антирейдерських аграрних штабів стало Міністерство юстиції та Перший віце-прем’єр-міністр Степан Кубів.

 

– Захист майнових прав громадян та бізнесу – серед головних завдань Мін’юсту та Рівненської юстиції, зокрема. Адже часто, користуючись правовою неграмотністю громадян та злочинними діями реєстраторів, злочинці відбирають землю та врожай. Тому була ліквідована технічна можливість реєструвати земельні «ділянки-привиди» і запроваджена автоматизована система обміну інформацією між земельним кадастром та реєстром нерухомості. Окрім того, кожен охочий може скористатися сервісом моніторингу «SMS-маяк». Він відстежує будь-які зміни, що відбуваються з нерухомістю в Державному реєстрі речових прав на нерухоме майно та надсилає власнику та користувачу миттєві повідомлення, – зазначив начальник Головного територіального управління юстиції у Рівненській області Микола Станіщук.

Нагадаємо, що минулого року за ініціативи Міністерства юстиції антирейдерські аграрні штаби були створені в усіх регіонах країни. Тоді, за словами Міністра юстиції Павла Петренка, вони довели свою ефективність. Адже вдалося попередити сотні конфліктів та запобігти десяткам спроб захоплень землі та врожаю.

Зокрема, на Рівненщині за час роботи штабу розглянули 17 звернень. П’ять з них стосувались питання рейдерства, дванадцять – інших проблемних питань землекористування.

Наприклад, вдалося вирішити конфлікт, що виник між пайовиками, жителями села Засів Радивилівського району та орендарем. Пайовикам виплатили орендну плату у збільшеному розмірі, а до діючих договорів оренди внесли зміни в частині збільшення орендної плати. Також 33 землевласники, жителі села Копиткове Здолбунівського району за допомоги Рівненського регіонального центру з надання безоплатної вторинної правової подали позови до суду про визнання недійсними договорів оренди з невідомою їм київською фірмою. Судові засідання з розгляду даної справи тривають.

 

Важливою складовою штабів була й правопросвітницька робота. Мобільні групи здійснили виїзди до 97 населених пунктів області та надали консультації 937 громадянам. Цьогоріч мобільні групи з надання безоплатної правової допомоги відновлюють свою роботу. 
Також діє гаряча лінія оперативного штабу захисту аграріїв від рейдерів – (0362) 64-27-06.

0
Наука і технології # аграрії
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі