На Рівненщині зросте вартість водопостачання

На Рівненщині зросте вартість водопостачання
0
На Рівненщині зросте вартість водопостачання

Національна комісія, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики та комунальних послуг 4 жовтня 2018 провела відкрите засідання, на якому були прийняті тарифи на централізоване водопостачання та водовідведення, а також на послуги з централізованого постачання холодної води, водовідведення (з використанням внутрішньобудинкових систем) для деяких ліцензіатів НКРЕКП, в тому числі для РОВКП ВКГ «Рівнеоблводоканал».

Якщо за старими тарифами мешканці багатоквартирних будинків (гуртожитків) платили за кубічний метр води та каналізації 17, 136 грн, то тепер, з 14 жовтня, вартість цих послуг становить 19, 992 грн. Тариф збільшився і для мешканців приватного сектору, юридичних осіб та інших споживачів. Раніше він становив 16, 488 грн, відтепер за послуги водопостачання та водовідведення треба буде заплатити 19, 284 грн. 

Передумовою зростання тарифу є економічні чинники. Зокрема, відбулося зростання вартості електричної енергії, зросли витрати на оплату праці, підвищилися вартість реагентів, змінилися витрати, пов’язані зі сплатою податків, зборів та інших передбачених законодавством обов’язкових платежів у зв’язку із внесенням змін до Податкового кодексу України, а також збільшилися витрати на очищення стічних вод на КОС ПАТ "Рівнеазот".

Рахунки за послуги водопостачання та водовідведення із новими тарифами споживачі «Рівнеоблводоканалу» отримають вже у листопаді. Але за новими тарифами послуги підприємства будуть пораховані лише з 14 жовтня.  

 

0
Наука і технології # Рівне # Рівненщина # рівнеоблводоканад # Нові тарифи
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі