На Рівненські митниці знову затримання за систематичне хабарництво

На Рівненські митниці знову затримання за систематичне хабарництво
0
На Рівненські митниці знову затримання за систематичне хабарництво

19 травня ТУ ДБР у Хмельницькому, спільно з СБУ та Генпрокуратурою затримали старшого інспектора митного поста "Городище" Рівненської митниці ДФС за вимагання та отримання хабарів. Як повідомили сайту "ВСЕ" у ДБР, митник налагодив схему постійного вимагання. За не створення штучних перешкод при митному оформленні товарів, митник вимагав від громадян, які перетинали кордон України, хабар у розмірі від 1000 гривень до 100 доларів США в залежності від виду і кількості товару. В мiсяць таким чином могло проходити близько 300 осiб.

Від тридцяти тисяч до трьох тисяч доларів міг отримувати хабарями один митник Рівненської митниці ДФС. У разі якщо вина інспектора буде доведена, йому загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі з конфіскацією майна. 

Варто зазначити, хабарництво на Рівненській митниці має стабільний характер. Минулоріч, на систематичному отриманні хабарів було затримано працівників усієї зміни, в т.ч. заступника начальника митного поста "Прикладники". Читати: З новим начальником Рівненської митниці повернулись хабарі. Також, активісти мітингували Рівненську митницю, звинувативши митників у вимаганні незаконних платежів.

Наразі, у Рівненській митниці в.о начальника є Іванов Іван. Ексклюзивно сайту "ВСЕ" він розповідав про власні амбіції до Парламенту та близьких друзів при владі.

Дивитись: "Темна конячка" Іван Іванов - про кадрові рокіровки рівненської митниці, аграріїв та політичні знайомства.

Також стало відомо про задекларовані біткоїни Івана Іванова та кумове авто Біткоїновий мільйонер: звідки у начальника Рівненської митниці щедрий кум та у чому винні "євробляхи"

Нагадаємо, касаційний суд поновив на посаді начальника Олега Вавровського. Однак, повернутись до роботи він не може, адже суди і далі тривають. Пояснює це тим, що його намагаються відсторонити, аби він не заважав наживатись керівництву на митних постах:

"Як на мене, це все «завдяки» бездарному керівництву, які працюють не за покликом душі, а на власну кишені. Але є надія на зміни..." - коментує ситуацію відсторонений начальник Рівненської митниці Олег Вавровський

 

Раніше Рівненською митницею керував Андрій Чаборай. Читати: "Звільняюся": начальнику Рівненської митниці запропонували "вищу" посаду

0
Наука і технології
Найцікавіші матеріали
У Рівному викрили та затримали наркозбувача
0
Читати далі
Чоловічі кеди для активного міського життя
0
Читати далі
На Рівненщині планують створити інфекційну лікарню
0
Читати далі
У Рівненському районі водій злетів у кювет і загинув
0
Читати далі
Понад 5,5 тисяч школярів Рівненщини взяли участь у другому етапі «Шкільних ліг»
0
Читати далі
На Рівненщині формують фонд житла для вимушених переселенців
0
Читати далі
На Рівненщині двоє чоловіків, перебуваючи у СІЗО, вчиняли шахрайські дії
0
Читати далі
Зеленський підписав закон про лобізм
0
Читати далі
Українці почали читати суттєво більше
0
Читати далі