На що пішло 32 млн грн субвенції у зоні спостереження за Рівненською АЕС?

На що пішло 32 млн грн субвенції у зоні спостереження за Рівненською АЕС?
0
На що пішло 32 млн грн субвенції у зоні спостереження за Рівненською АЕС?

Минулого року державна субвенція уряду населенню, яке проживає у зоні спостереження Рівненської АЕС, становила більше 32 мільйонів гривень. За ці гроші на місцях відремонтували школи, садочки та сховища.

Зокрема, Володимирецький район отримав майже 10 мільйонів гривень, Сарненський – 646 тисяч, Костопільський район– 153,6 тисяч та майже п’ять мільйонів пішло на місто Вараш, інформує РАЕС.

У Володимирецькому районі за ці гроші відремонтували фельдшерсько-акушерський пункт в с. Половлі, сопачівську школу-садочок, зробили санвузли у рафалівській ЗОШ, протирадіаційні укриття у кількох школах.

Крім того, за рахунок субвенції минулого року, продовжили будівництво школи у селі Озерці через аварійний стан діючої ЗОШ. Загальнокошторисна вартість об’єкта становить 42 мільйонів 684,34 тисяч гривень. Завершити будівництво планують у 2018 році. Це буде сучасний навчальний заклад на 195 учнівських місць зі шкільною їдальнею на 70 місць, медичним блоком, виробничими майстернями, просторим спортзалом та бібліотекою з читальним залом. Також, передбачено спорудження протипожежної насосної станції та пожежних резервуарів, будівництво котельні на твердому паливі, системи водопостачання з власної свердловини та системи водовідведення з локальними очисними спорудами.

У Cарненському районі відремонтували садочки у селах Велике Вербче та Бутейки, клуб в селі Вирки, а також придбали препарати стабільного йоду для захисту населення. В Костопільському районі відремонтували дорогу у селі Гута, закупили препарати стабільного йоду та респіратори для сіл Осова та Гута.

У місті-супутнику РАЕС Вараші ремонтували сховища та протирадіаційне укриття. Найбільше грошей минулого року пішло на заміну вікон та дверей в дитячих садках.

 

 

 

0
Найцікавіші матеріали
Чим краще обробити рану: спиртом, йодом, перекисом водню чи хлоргексидином
0
Читати далі
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі