На тероборону Рівненщини виділили 5 мільйонів

На тероборону Рівненщини виділили 5 мільйонів
0
На тероборону Рівненщини виділили 5 мільйонів

Сьогодні в Рівненській ОДА обговорили питання щодо формування сил територіальної оборони на Рівненщині та у регіональному управлінні «Захід».

 

Територіальна оборона – своєчасне реагування та вжиття заходів для оборони та захисту населення на визначеній місцевості.

 

«Закликаю усіх голів територіальних громад Рівненщини провести в себе позачергові сесії впродовж тижня. Нам необхідно виступити єдиним фронтом в організації територіальної оборони. Основна ідея тероборони – це створення всеохоплюючої оборони на території України для того, аби дати ворогу відсіч», – сказав голова Рівненської ОДА Віталій Коваль.

 

Нагадаємо, що за ініціативи голови ОДА Віталія Коваля було скликано позачергову сесію Рівненської обласної ради, під час якої було виділено на тероборону 5 мільйонів гривень.

 

Територіальна оборона складається з військової, цивільної та військово-цивільної складових.

 

В Україні створено 4 регіональних управління такі як «Схід», «Захід», «Південь», «Північ». Цивільна складова територіальної оборони включає державні органи, органи місцевого самоврядування, які залучаються до територіальної оборони. Кожне регіональне управління має бригади тероборони.

 

Командування тероборони підпорядковується головнокомандувачу ЗСУ. Керівником зони територіальної оборони області – голова ОДА. Бригада, в свою чергу, складається з батальйонів, відповідно до кількості районів. На Рівненщині створено 5 батальйонів, із них 4 батальйни – це райни і 1 в місті Рівному. Керівники районної територіальної оборони – голови РДА.

 

Окрім того, на виконання Закону України «Про основи національного спротиву» в Рівному сформовано регіональне управління тероборони «Захід», яке створене для організації тероборони в межах військо-сухопутної відповідальності, до якого увійшло 8 областей.

 

Начальник Регіонального управління Сил територіальної оборони «Захід» Олександр Кяго розповів, що комплектування здійснюється як військовозобов'язаних, які стоять на обліку у центрах комплектування та соціальної підтримки, так і людей, які на обліку не перебувають.

 

Резерв – це мотивовані особи, які пройшли військову службу, які готові стати до лав тероборони. З ними буде укладено контракт від 3 до 5 років за бажанням.

 

Військово-цивільна складова територіальної оборони включає штаби зон (районів) територіальної оборони та добровольчі формування територіальних громад. Громадяни України, які не проходили військову службу у Збройних Силах України та/або службу в інших військових формуваннях та правоохоронних органах, зараховуються до складу добровольчих формувань територіальних громад.

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі