На трасах України з’являться вишки з Інтернетом

На трасах України з’являться вишки з Інтернетом
0
На трасах України з’являться вишки з Інтернетом

В Україні у 2021 році на стратегічних автошляхах почнуть встановлювати базові станції 4G. Міністерство цифрової трансформації України працює над забезпеченням доступу до швидкісного Інтернету для 95% українців. Зокрема, відомство спільно з іншими структурами працює над тим, щоб покрити Інтернетом головні автошляхи.

Про це розповів міністр цифрової трансформації Михайло Федоров в інтерв’ю «РБК-Україна».

«У мене була зустріч з Держспецзв'язку та профільним департаментом, і я пообіцяв зайнятися цим питанням. Уже зрозумілий радіус необхідного фінансування. Я точно кажу, що в цьому році на всіх стратегічних трасах ми почнемо будувати вишки. Гроші вже закладені на цей рік, тому що ми займалися цим питанням заздалегідь. Є гроші і в Укравтодорі частково, і в Держспецзв'язку. Це буде спільний проект – ми покриємо всі стратегічні дороги. Триває комунікація і з «Укрзалізницею». Зараз я хочу запустити проект повністю по дорогах», – сказав він.

Федоров зазначив, що це одне з питань, які він обговорює з президентом Зеленським.

«Взагалі, питання розподілу 4G з використанням 900-го діапазону для 1,8 млн нових користувачів – це його заслуга. Він зміг об'єднати операторів і ухвалив це рішення. А про це не могли домовитися роками», – додав міністр.

За даними пресслужби відомства, у результаті близько 5 тисяч населених пунктів – сіл та невеликих міст – отримали доступ до високошвидкісного Інтернету. Відтак за 2020 рік доступ до 4G з’явився у приблизно 5,5 млн українців, а вперше 4G-інтернетом змогли скористатися понад 1,8 млн осіб. Зараз швидкісний мобільний Інтернет наявний у 21 тис. населених пунктах – 70%.

«Загалом у бюджеті на 2021 рік закладено 500 млн гривень на підключення соціальних об’єктів до високошвидкісного Інтернету в сільській місцевості. Цього року буде під’єднано близько 6 тисяч соціальних об’єктів – шкіл, лікарень, бібліотек – до фіксованого Інтернету. Вони розміщені у 3 тис. сіл. Так 1,5 млн українців у селах отримають технічну можливість підключитись до високошвидкісного Інтернету за доступною ціною», – повідомили у пресслужбі Мінцифри.

0
Суспільство ВСЕ - МОЖЛИВО
Найцікавіші матеріали
Ремонт набережної, реконструкція котельні й портативний РЕБ: які тендери проводять громади Рівненщини
0
Читати далі
На Рівненщині працівниця лікарні за хабарі продовжувала довідки про інвалідність
0
Читати далі
«Укрпошта» анонсувала нову марку із серії «русскій воєнний корабль … !»
0
Читати далі
Деякі партнери вже надали Україні зброю з дозволом бити по об'єктах у росії
0
Читати далі
У Сарненському районі загинув мотоцикліст
0
Читати далі
Естонський депутат, який на велосипеді збирає гроші на ЗСУ, завітав на Рівненщину
0
Читати далі
Види кредитів для бізнесу
0
Читати далі
Україна відступить від зобов'язань у межах Європейської конвенції з прав людини
0
Читати далі
Коли застосовують зубний протез метелик і в чому його переваги: розбираємося в технології
0
Читати далі