Хто претендує очолити головні культурні заклади Рівненської області?

Хто претендує очолити головні культурні заклади Рівненської області?
0
Хто претендує очолити головні культурні заклади Рівненської області?

Днями завершився прийом документів на посади керівників комунальних закладів культури спільної власності територіальних громад сіл, селищ, міст Рівненської області. Йдеться про три заклади, з керівниками яких закінчилися контракти. Це Рівненський обласний краєзнавчий музей, Державний історико-культурний заповідник м.Острога, Культурно-археологічний центр «Пересопниця».  

На даний час, згідно з поданими документами, на посаду директора краєзнавчого музею претендують троє:  Олександр Булига, який очолює заклад з 2005 року; Тетяна Самсонюк – старший зберігач фондів Державного архіву Рівненської області; Іван Солодуха – начальник відділу культури і туризму Рівненської районної державної адміністрації.

Очолити Державний історико-культурний заповідник м. Острога виявили бажання історик, реставратор Національного університету «Острозька академія» Микола Бендюк та молодий науковець, працівник Музею історії «Острозької академії» Андрій Брижук.

Керівником Культурно-археологічного центру «Пересопниця» може стати один із двох претендентів: вищезгадуваний Іван Солодуха та культуролог і директор музейного комплексу «Пересопниця» з 2011 року Микола Федорошин.

Засідання комісії, яка визначиться, хто може очолити обласні заклади культури, заплановане на 12 червня. Від обласної ради до комісії увійшли перший заступник голови Сергій Свисталюк та голова постійної комісії з питань гуманітарної політики Алла Черній.  Після чого рішення комісії буде винесено на розгляд депутатів. У разі підтримки того чи іншого кандидата на сесії обласної ради, голова ради має підписати з ним контракт на 5 років.

0
Політика # Рівне # іван солодуха
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі