Нацполіція: експертиза по Пагорбу слави на користь незаконного забудовника - сфальсифікована (ВІДЕО)

Нацполіція: експертиза по Пагорбу слави на користь незаконного забудовника - сфальсифікована (ВІДЕО)
0
Нацполіція: експертиза по Пагорбу слави на користь незаконного забудовника - сфальсифікована (ВІДЕО)

Сьогодні під стінами Головного управління Національної поліції Рівненській області відбулась акція з вимогою публічного звіту від представників поліції про хід розслідування кримінального провадження захоплення землі на Пагорбі слави.

Нагадаємо, що навесні 2014 року недобросовісний забудовник спробував незаконно захопити землю парку на Пагорбі слави у м. Рівне, знищив зелені насадження, розрив котлован, завіз будівельні матеріали, з, очевидно, наміром розпочати там незаконне будівництво багатоповерхівки. Десятки рівнян, громадських активістів, журналістів не дали тоді розпочати незаконне будівництво, поліція відкрила кримінальне провадження. Але згодом, без пояснень, закрила.

Десятки свідків, фото та відео матеріалів виявилися не потрібними поліції для розслідування відкритої кримінальної справи. Ніхто з активістів, які були свідками усіх тих подій не був опитаний. 

У 2016 році той же забудовник, скориставшись сфальшованою експертизою, через суд намагався узаконити свої дії. Сфальшованою експертизою забудовник намагався довести факт існування на ділянці незавершеного будівництва, якого насправді немає. Громадські активісти допомогли в апеляції викрити фальсифікацію, яка могла призвести до захоплення землі. Поліція знову відкрила провадження, але жодного результату з того часу немає.

Отож, ситуацію прокоментував начальник слідчого управління ГУНП в Рівненській області майор поліції Олександр Панасюк

На сьогоднішній день в межах розслідування кримінального провадження, яке стосується завідома неправдивого висновку експерта, отримала достатньо доказів того, що дійсно цей висновок, що виконувався в хмельницькій установі, який і був підставою винесення вироку суду першої інстанції є неправдивим. І рішення в користь потенційних забудовників на Пагорбі слави є незаконним. Протягом 10 днів нами буде оголошено про підозру. Так, як висновок був виконаний на території Хмельницької області, тому ще буде визначено місце проведення досудового розслідування. Щодо самовільного захоплення земельних ділянок, встановлення сума збитків незаконно вирубаних дерев, однак нами ще не встановлено фірму-підрядника, яка мала укладені договори

0
Найцікавіші матеріали
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі