Найстаріша жителька Рівного відсвяткувала свій день народження

Найстаріша жителька Рівного відсвяткувала свій день народження
0
Найстаріша жителька Рівного відсвяткувала свій день народження

Вчора, 1 листопада, відсвяткувала свій 103-й день народження Ганна Іванівна Губаренко. Як це заведено в місті щодо всіх довгожителів, що переступили 100-літній рубіж, ювілярка отримала з нагоди 103-річчя тисячу гривень, коробку солодощів та букет, який їй вручив особисто міський голова  Рівного Володимир Хомко.

– Вчора ми вітали рівнянку, якій виповнилось 100 років. Її теж звуть Ганна Іванівна, – розповів мер. – Приємно відзначити, що всі наші рівнянин, які досягають такого поважного віку, як правило, живуть у гарних умовах і за ними гарно доглядають їхні рідні.

Справді, Ганна Іванівна живе із 76-річною донькою Лідією Григорівною у повній гармонії. Про це пише 7днів. Хоча старенька жінці – не рідна мати, та вона про неї дбає дуже гарно. Лідія Григорівна розповіла, що друга мама до них у сім’ю прийшла, коли дівчина вже у дев’ятий клас ходила. На той час її батько вже кілька років був удівцем. То вже майже дорослі діти самі знайшли йому дружину. Старший син пішов до Ганни Іванівни і засватав за свого батька. Вона дітей не мала, бо чоловік загинув на війні, отож погодилася відразу. З чоловіком, батьком Лідії Григорівни, прожила в злагоді не один десяток років. Його донька їй справді рідна, от на старості літ і забрала до себе в Рівне з далекого чернігівського села Ольшана. Бабуся в місті освоїлася швидко, з’явилися подруги, з якими подовгу сиділи на лавочці у дворі, але нині з них вже нікого не залишилося в живих. Тепер бабуся сидить удома з донькою, бо спуститися з четвертого поверху не може.

Секрет довголіття цієї жінки – праця. Прожила складне життя. І в мирний час, і у воєнне лихоліття працювала, не покладаючи рук. Оскільки була найстаршою, то на її руках виросли ще двоє сестер і брат, клопоти про яких лягли на її плечі. Тож у школу по науку мати її не пустила. Весь свій трудовий вік жінка пропрацювала у колгоспній ланці. Важка праця і дали їй сили жити довго

Нині в Рівному є троє людей, які перейшли через столітній рубіж: 20 червня святкував 103 роки Мефодій Федоров, 28 жовтня відзначила 100-річний ювілей Ганна Сецько, а 1 листопада виповнилось 103 роки Ганні Губаренко

 

0
# Рівне # Хомко # довгожитель
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі