«Нарешті нам віддали наших дітей»: у Вараші прощалися із загиблим бійцем

«Нарешті нам віддали наших дітей»: у Вараші прощалися із загиблим бійцем
0
«Нарешті нам віддали наших дітей»: у Вараші прощалися із загиблим бійцем

На Рівненщині попрощались із 23-річним бійцем Василем Килюшиком. Церемонія пройшла 27 травня у місті Вараш в Палаці культури Рівненської АЕС. Василь і ще двоє військових загинули у лютому 2021 року в пожежі на опорному пункті поблизу Донецького аеропорту. Поховання відтерміновували на час розслідування цього випадку.

Василь Килюшик служив у 58-й окремій мотопіхотній бригаді імені гетьмана Івана Виговського. До війська пішов у 18 років, спершу на строкову службу, а потім за контрактом.

«Його призвали і він не відмовився піти, віддати честь нашій Україні. І надалі, коли я з ним спілкувалася, він сказав, що буде до кінця боротися. Тато його, мій рідний брат, подзвонив і повідомив, а потім по телевізору подивилася новини – так і взнала», – пригадує тітка загиблого Ірина Килюшик.

Василь та ще двоє його побратимів загинули у зоні ООС 20 лютого 2021 року в пожежі у приміщенні взводного опорного пункту на позиціях поблизу Донецького аеропорту. Обставини цього інциденту розслідує Державне бюро розслідування. Через три місяці тіло передали родичам для поховання.

«Нам сказали, що була пожежа. Що стало причиною пожежі – ми, на жаль, не знаємо. Інформацію до нас не доводять, бо йде розслідування, цим займається ДБР, зараз йде ще одна експертиза і вони хочуть встановити обставини трагедії. Але ще ведеться слідство і результатів немає поки що. Ми таки діждалися експертизи ДНК, вона затягнулася до трьох місяців, не знаю з якої причини. Але нарешті нам віддали наших дітей», – розповідає мама загиблого Наталія Килюшик.

«Це піхотний підрозділ, який належить до командування Сухопутних військ. Василя я можу схарактеризувати як військовослужбовця лише з позитивної сторони: у будь-який час міг прийти до товаришів на допомогу», – пригадує заступник командира роти з морально-психологічного забезпечення Юрій Щербак.

Попрощатися з Василем Килюшиком прийшли рідні, містяни, військовослужбовці та ветерани. Поховали бійця на кладовищі у Старій Рафалівці. 27 травня у Вараській міській тергромаді оголосили Днем жалоби.

За матеріалами: Суспільне

0
Суспільство
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі