"Наркомани на городі" або як поліція мак вилучала

0
"Наркомани на городі" або як поліція мак вилучала

Незаконні посіви снодійного маку виявили вчора, 19 червня, поліцейські у Млинівському, Острозькому та Рівненському районах. У загальному вилучено майже 1200 рослин. За усіма фактами відкриті кримінальні провадження.

Мак для власних потреб вирощувала 50-річна жителька Луцька, власниця присадибної ділянки в селі П’яннє Млинівського району. За незаконний посів і вирощування 600 рослин вона тепер нестиме кримінальну відповідальність за частиною 2 статті 310 Кримінального кодексу України, яка передбачає позбавлення волі від трьох до семи років.

В Острозькому та Рівненському районах поліцейські виявили у приватних господарствах 440 та 133 рослини маку відповідно. 43-річна жителька села Вельбівно пояснила, що мак насіявся сам, а 73-річна жителька села Городок вирощувала майбутнє начиння для пиріжків. У поліції за частиною 1 статті 310 Кримінального кодексу України розпочаті досудові розслідування. Обом жінкам тепер загрожує штраф від ста до п'ятисот неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арешт на строк до шести місяців, або обмеження волі на строк до трьох років.

Усі виявлені рослини вилучені, а зразки направлені на експертизу до Рівненського Науково-дослідного експертно-криміналістичного центру МВС України.

Для недопущення витоку в незаконний обіг наркосировини рослинного походження на території України та Рівненської області зокрема тривають оперативно-профілактичні заходи під умовною назвою «Мак».

Правоохоронці нагадують громадянам, що посіви маку на території нашої держави дозволені лише спеціалізованим підприємствам, які отримали відповідну ліцензію.
Відділ комунікації поліції Рівненської області

0
# Рівненщина # національна поліція # мак
Найцікавіші матеріали
Вентиляційні системи: яке їхнє значення для житлових помешкань та з якого обладнання складаються
0
Читати далі
У Рівненському районі унаслідок ДТП загинув житель Львівщини
0
Читати далі
У Японії відхилили пропозицію відкрити заклад української кухні
0
Читати далі
На Рівненщині достроково закінчують опалювальний сезон
0
Читати далі
На Рівненщині судитимуть чоловіка, який залишив під дверима журналіста поховальний вінок
0
Читати далі
Жителя Сарненського району є за смертельне побиття односельця, засуджено
0
Читати далі
У річці на Рівненщині виявили тіло чоловіка, який вважався безвісти зниклим
0
Читати далі
Японія подарувала Рівненщині екскаватори
0
Читати далі
У 5 громадах Рівненщини виготовлятимуть паспорти у ЦНАПах
0
Читати далі