Не можете виспатися? Виганяйте чоловіка з ліжка!

Не можете виспатися? Виганяйте чоловіка з ліжка!
0
Не можете виспатися? Виганяйте чоловіка з ліжка!

Всім знайоме відчуття втоми, млявості і деякої дратівливості, яке іноді буває після сну. Особливо цей стан загострюється влітку, коли з самого ранку спека, і голова, як чайник. І, здається, що, вкладаючись спати, почувався набагато ліпше, ніж після сну. В чому причини? Давайте розбиратися.

Спільний сон

Цікавий факт, що спільний сон по-різному впливає на чоловіків та жінок. Наприклад, чоловіки, цілком непогано реагують на спільний сон з партнеркою. А ось жінки, як вважається, краще висипаються, коли сплять самі.
Хоча якщо сну передував секс, то жінка на підсвідомому рівні сприймає сон з партнером, як приємну необхідність, внаслідок чого після пробудження почуває себе добре.

Якщо ви сова

Умовно люди діляться на сов (які пізно лягають і пізно встають) і жайворонків (які рано лягають і рано встають). Так ось помічено, що пізній відхід до сну, рано чи пізно, негативно позначається на загальній якості пробудження.
Більш того, якщо ви довго не спите вночі – це негативно позначається на пам'яті та інтелекті у цілому, і навіть може стати одним з факторів хвороби Альцгеймера (старечого недоумства).

Нестача цукру

Останньою причиною втоми після сну може бути нестача цукру в організмі. Виявляється, що саме цукор, спожитий безпосередньо перед тим, як лягти, підвищує активність нейронів, які сприяють повноцінному сну. До слова сказати, саме тому після щільного обіду нам хочеться прийняти горизонтальне положення.
Прочитавши цей пункт – правильно інтерпретує його. Це зовсім не означає, що потрібно на ніч з'їдати столову ложку цукру в чистому вигляді.

Надлишок аденозину в головному мозку

Напевно ви знаєте, що за 8 годин ночі ми проходимо 4-5 циклів швидкого й повільного сну. Повільний сон має тривалість 1,2-1,5 години, а швидкий сон - 15-30 хвилин. Швидкий сон визначити досить просто: у цій фазі очні яблука людини активно рухаються під повіками. До слова сказати, саме в короткому циклі ми бачимо сновидіння.
Причиною втоми після сну можна вважати накопичення аденозинтрифосфату (АТФ) у мозку. АТФ є «ініціатором» сну, тобто він пригнічує активність головного мозку і стимулює потребу «відключитися». Отже, коли його багато, а ми як раз в цей момент прокидаємося – втома забезпечена.

Солодких усім снів і гарно виспатися!

0
# сон # рекомендації # поради
Найцікавіші матеріали
Дрони, укриття та ремонти доріг. На що спрямовують кошти у громадах Рівненщини?
0
Читати далі
На Рівненщині запрацює Школа Супергероїв у лікарні
0
Читати далі
Палата представників США опублікувала законопроєкт про допомогу Україні
0
Читати далі
У Рівному під час руху з маршрутки випала та травмувалась пасажирка
0
Читати далі
Над створенням трибуналу для росії Україна працює разом з представниками понад 40 країн
0
Читати далі
У 143 установах Рівненщини платили завищені ціни за електроенергію
0
Читати далі
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі