Не Рівненщиною єдиною: дуб крали і сто років тому

Не Рівненщиною єдиною: дуб крали і сто років тому
0
Не Рівненщиною єдиною: дуб крали і сто років тому

31 січня 2018 року вранці мобільна група ДП «Костопільський лісгосп» затримала бус марки «Мерседес-Бенц», який перевозив деревину породи дуб без відповідних документів. Як з’ясувалося, дуб вкрали у Полицькому лісництві ДП «Володимирецький лісгосп».

Як виявилось, історії незаконної вирубки лісу в Україні вже багато років. Факти такої діяльності опублікувало Depo.Закарпаття.

Гучний скандал вибухнув в прикарпатському лісовому господарстві на початку листопада 1906 року. Виявили великі розкрадання у державних лісах біля села Зеленої, яку вчинили підприємці, змовившись з лісничими.

«Один підприємливий єврей, який мав дозвіл на вирубку на 5 000 моргів лісу, вирубав його на площі аж 15 тисяч моргів. (морг – застаріла одиниця виміру площі, приблизно 0,56 гектара). Ще один підприємець замість того, щоб рубати так звані «вітроломи» (дерева, які поламав вітер - прим. авт), повирубував найкращі дерева», — повідомляла газета Kurier Stanisławowski.

Підприємливий лісоторговець отримав дозвіл на вирубку 5 тисяч кубометрів «вітролому». Він домовився з лісниками і вирубав здоровий ліс, причому – вдвічі більше, ніж йому було дозволено. Було арештовано не лише лісокрада, а й його помічника, двох лісівників та трьох працівників лісової охорони.

Про масштаби розкрадання свідчить те, що один з підприємців хотів відкупитися за 80 тисяч корон, щоб його не арештовували на час слідства.

В порівнянні з такими сумами і такими обсягами деревини сучасні повідомлення про вкрадені у лісівників декілька колод дуба видаються ледь не дитячими забавками.

0
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі