«Не свята служба святого отця»: проросійський піп Земляний продовжує розхитувати ситуацію на Рівненщині

«Не свята служба святого отця»: проросійський піп Земляний продовжує розхитувати ситуацію на Рівненщині
0
«Не свята служба святого отця»: проросійський піп Земляний продовжує розхитувати ситуацію на Рівненщині

Нещодавно, 25 лютого, Рівненський міський суд переніс розгляд справи керівника відділу із питань врегулювання міжконфесійних конфліктів при Рівненській єпархії УПЦ протоієрея Віктора Земляного – відомого проповідника так званого «Русского мира» на Рівненщині.

Нагадаємо, що провадити пропагандистську діяльність Віктор Земляний розпочав якраз в період  розпалу війни на Донбасі. Саме через його руки почали втілюватися в життя плани Кремля, стосовно релігійного впливу в Україні. Ми не одноразово могли спостерігати періодичні інтерв’ю та коментарі Віктора Земляного провідним кремлівсько – пропагандистським телеканалам, в яких «святий» отець прямо пропагує дії, спрямовані на розпалювання релігійної ворожнечі у нашому регіоні і розказує об’єктивно неправдиву інформацію, якою вже і оперують заточені на поширення своєї пропаганди московські ЗМІ.

Тепер задамось питанням, а чи зменшилась кількість міжконфесійних суперечок в області з появою вказаної структури під керівництвом отця Віктора?

Події в селах Птича, Маща, Рясники, Будераж та інших вказують на розвиток цілковито протилежної тенденції. Не потрібно бути експертом, щоб оцінити масштаби релігійного, і не тільки, впливу ворожого патріархату на соціальні процеси в нашому регіоні. Про яке врегулювання міжконфесійних конфліктів ми взагалі можемо говорити, якщо особа, яка відповідальна за їх вирішення, наймає за російські кошти радикально налаштованих молодих людей для провокації силового протистояння або ж, як казав сам Земляний: «утисків бандерівцями канонічної віри» – що являє собою улюблену картинку прихильників так званого «Русского мира».

Очевидно, що під час судового розгляду справи Земляного, він буде шукати у будь-який спосіб зібрати якомога більше православних вірян РПЦвУ під будівлею суду чи іншої державної інстанції, з метою створення картини «несправедливого обвинувачення святої людини», яку неодмінно та очікувано підхоплять і, як завжди, окрасять на свій манер провідні кремлівські ЗМІ. Ось так священнослужителі і стають провідниками гібридних технологій, а не слова Божого – посіпаками нашого північного сусіда.

До речі, днями Працівники Служби безпеки України затримали колегу Віктора Земляного – раніше судимого священика УПЦ МП Сарненської та Поліської єпархій Ігоря Маринича. Встановлено, що чоловік, їдучи на фронт, привозив з війни «трофеї» – зброю та вибухівку, яку по приїзду до Рівного продавав своїм друзям. За фактом незаконного поводження зі зброєю проросійському попу повідомили про підозру.

Читайте детальніше у матеріалі: У Рівному проросійський піп залишав закладки зі зброєю (ФОТО)

0
Найцікавіші матеріали
F-16 для України можуть передати з більш дальніми ударними можливостями
0
Читати далі
Рівненська дзюдоїстка здобула три медалі на чемпіонаті світу
0
Читати далі
Генштаб знайшов тисячі військових, які не брали участі в бойових діях
0
Читати далі
Іран готується до атаки на Ізраїль протягом найближчих 24-48 годин
0
Читати далі
Пташки для понтонно-мостового полку передали депутати Рівного
0
Читати далі
Для відновлення лікарень Рівненщини виділять понад 800 млн грн
0
Читати далі
США передали Україні зброю, конфісковану в Ірану
0
Читати далі
кремль посилює фейки про атаки на ЗАЕС
0
Читати далі
Мінкульт визнав пересувний цирк критично важливим для економіки
0
Читати далі