Недобросовісним реєстраторам Сарненського БТІ закрили доступ до реєстрів

Недобросовісним реєстраторам Сарненського БТІ закрили доступ до реєстрів
0
Недобросовісним реєстраторам Сарненського БТІ закрили доступ до реєстрів

Міністерство юстиції України скасувало акредитацію суб’єкта державної реєстрації Комунального підприємства «Сарненське бюро технічної інвентаризації» Сарненської районної ради. Після камеральної перевірки, проведеної Міністерством, були встановлені численні грубі порушення вимог державної реєстрації державними реєстраторами, які перебувають у трудових відносинах з акредитованим суб’єктом державної реєстрації.
У 2016 році, коли були запроваджені зміни у сфері реєстрації нерухомості та бізнесу, зросла кількість тих, хто міг здійснювати таку реєстрацію. Функції державної реєстрації почали виконувати як органи державної влади і місцевого самоврядування, так і акредитовані суб’єкти та нотаріуси. Такі повноваження отримало і КП «Сарненське БТІ».

- За цей час Сарненське БТІ навіть встигло створити філії. Але структура виявилась недобросовісною у плані державної реєстрації та вчиняла неправомірні дії. Нагадаю історію, яка трапилась у лютому цього року, коли Сарненське БТІ спочатку переписало квартири рівнян на вулиці Буковинській на приватне підприємство, а потім, коли люди про це дізнались і почали скаржитися, взагалі присвоїло новобудові неіснуючу адресу. І цей приклад, на жаль, не поодинокий. Тепер ця недобросовісна структура припинить свою незаконну діяльність щодо вчинення реєстраційних дій, - розповідає начальник Головного територіального управління юстиції в Рівненській області Іванна Смачило. - Направду, сама була шокована діяльністю таких горе-реєстраторів. Поки поліція розслідує дії реєстраторів, ми здійснили перевірку за скаргами громадян і зробили відповідні висновки. Доступ до реєстру – це зобов’язання чинити по закону! Не можеш – не маєш доступу до реєстру!

0
# Рівненщина # Іванна Смачило # Сарни # юстиція
Найцікавіші матеріали
США вкотре довели, що є лідером вільного світу
0
Читати далі
У Рівному відбувся унікальний благодійний бранч «ПроЯвляйся»
0
Читати далі
У Рівненському районі у ДТП загинула пішохідка
0
Читати далі
У Нетішині розмістять модульне містечко для працівників Запорізької АЕС
0
Читати далі
США готують пакет допомоги для України в розмірі $1 млрд
0
Читати далі
У рівнянина вилучили закладок на півмільйона гривень
0
Читати далі
Єгипет повернув 3400-річну статую царя Рамзеса II, яку викрали понад 30 років тому
0
Читати далі
На Рівненщині у ДТП із пʼяним водієм загинула 19-річна пасажирка
0
Читати далі
Вчора Україна отримала пакет американської підтримки
0
Читати далі